Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Anket 06 Tem 2003 02:46 tarihinde bitecek

Interbase/Firebird
44
30%
Oracle
9
6%
Sysbase
2
1%
SQL Server
28
19%
mySQL
11
8%
DB2
3
2%
Paradox/dBase
33
23%
dbIsam
1
1%
Easy Table
1
1%
Diğer
13
9%
 
Toplam oy: 145

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7494
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Mesaj gönderen mussimsek » 05 Tem 2003 02:46

Merhaba,

şu anda mevcut projeleriniz içinde daha çok hangi veritabanını kullanıyorsunuz. Ben geçen senelerde daha çok Oracle ve SQL Server ile yaparken, şu anda tüm projelerim Interbase. Bedava olması büyük avantaj.

Siz hangi veritabanını kullanıyor sunuz, + memnun musunuz?

Teşekkürler.
En son mussimsek tarafından 14 Tem 2004 01:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

yskilic
Üye
Mesajlar: 44
Kayıt: 17 Haz 2003 11:55
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen yskilic » 06 Tem 2003 12:27

paradox kullanıyorum gayet iyi bazı eksiklikler var onlarıda kodla halletmeye çalışıyorum. paradox 8 çıktımı çıkacakmı bilmiyorum ama çıartacak olurlarsa bu sorunları halledeceklerini sanıyorum.

interbase merak ediyorum ama hiç bilmiyorum. onuda yakında öğreneceğim inşallah.
Y.S.K.
Yazılım Sistemleri

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7494
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 06 Tem 2003 12:45

paradox 8 çıktımı çıkacakmı bilmiyorum ama çıartacak olurlarsa bu sorunları halledeceklerini sanıyorum.
Merhaba,

Borland uzun süredir BDE'yi geliştirmiyor ve artık geliştirmeyeceğini açıkladı.

Paradox'la ilgili en son bildiğim Corel firmasına sattıkları. Ancak son surumu nedir bilmiyorum. Corel Microsoft'un Ofis paketi içinde Access veritabanı dağıttığı gibi onlarda Paradox dağıtmak için almışlardı ama noldu bilmiyorum. Kısacası Paradox 8'i unutun :?

Kolay gelsin.

hakkus
Üye
Mesajlar: 160
Kayıt: 18 Haz 2003 11:02
Konum: Konya

database

Mesaj gönderen hakkus » 09 Tem 2003 12:31

merhaba
şimdiye kadar pdox kullandım ama firebird üzerinde çalışıyorum son günlerde, çalışmaktan kastettiğim dökümanlarını okuyorum.
saygılar

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 09 Tem 2003 12:54

Ben de çalıştığım şirket SQL Server Kullandığı için mecburen SQL Server kullanıyorum. Kullanışlı ve kolay. Ama eğer bu işten ayrılırsam (yaklaşık bir sene sonra olacak inşallah) ve başka bir yerde işe girmez de kendim program yaparsam interbase kullanmayı düşünüyorum(hiç bilmiyorum). Şimdiden başlasam mı acaba :D Türkçe döküman varmı bildiğiniz güzel yer? Mustafa Bey hazırlıyor, onu biliyorum :)

Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
Mesajlar: 2619
Kayıt: 11 Haz 2003 09:38
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin » 09 Tem 2003 01:41

Agirlikli olarak Sybase kullanmakla birlikte Interbase kullandigimiz projelerimiz de var.

Sybase Adaptive Server Anywhere tek kullanicili veya ag uzerinde 50 kullanicili sistemlere kadar rahatlikla kullanilabilen ayrica tasinabilir poket pc'lerde de calisabilen bir veritabani.

Uygulama gelistiricilere sagladigi imkanlar cok iyi. Su kadarini soyleyebilirim ki bir cok konuda barindirdigi fonksiyonlarin adedi nerede ise Delphi'deki kadar fazla. Mesela bir query icinde tarihlerle ilgili ihtiyac duyabileceginiz butun fonksiyonlari barindirmakta bu yuzden bir cok kompleks sorgulamalari basit select cumleleri halinde alabiliyorsunuz. Statement level degil row level trigger destegi var.
Yonetim araclari guclu ve ODBC uzerinden de Delphi ile oldukca hizli bir sekilde calisabilmektedir.

Kolay gelsin....

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2247
Kayıt: 06 Ağu 2003 11:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Hangi DB

Mesaj gönderen Kuri_YJ » 06 Ağu 2003 04:09

Merhaba Fahrettin Bey,

Çalıştığımız firma MS SQL Server kullandığı için biz de onu kullanıyoruz ancakk kendi yaptığım projelerde FireBird (InterBase'i) tercih ediyorum, lisans problemi oluşmaması için.

Ayrıca fena da değil, hız, güvenirlik vs gayet iyi ancak toolar konusunda biraz sıkıntısı var. Bunu da DatabaseWorkbench isimli bir tool ile halledebiliyoruz. Tavsiye ederim.

Kolay Gelsin.

Kuri

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1255
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

advantage

Mesaj gönderen ALUCARD » 10 Oca 2004 05:05

iiii de arkadaşlar ben advantage veritabanı kullnıyorum gayette iyi çalışıyor server-istemci olarak ta iyi çalışıyor tek dezavantajı ucreti.
deneyin inanıyorum sizde beyeneceksiniz...


kusura bakmayın ben bu fikrimden vazgeçtım...
En son ALUCARD tarafından 28 May 2004 03:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2958
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 11 Oca 2004 02:40

Arkadaşlar ben Acces kullanıyorum. İnternet işlevli uygulamalar için güzel ama 10.000 kayıt civarına gelince kasılıyor zaten katagori içinde bile yok zannedersem database sınıfına almıyorsunuz. İnşallah bende Interbase veya Firebir'de gececeğim.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7494
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 11 Oca 2004 04:21

Merhaba,

hocam bir ara linklerini vermiştim. 50'nin üzerinde Delphi ile çalışabilen veritabanı var + her gün yenileri ekleniyor buna. Hepsini listeye ekleyebilmem mümkün değil. En çok kullanıldığını düşündüğüm, gördüğüm veritabanlarını listeye eklemiştim. Geri kalanlar içinde Diğer isimli bir seçenek eklemiştim.

Yeri geldiğinde Access'te çok iyi işler yapabilir.

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman » 11 Oca 2004 05:28

@husonet ile tercihim aynı. :) Ben de ADO kullanıyorum. :o

- Local projelerde kod yazdığımdan Access'i tercih ettim. :)

- AdoQuery ile dynamic veritabanı düzenleme (Field : ekle/çıkart/boyut değiştir/tip değiştir) konularında oldukça pratik sahibi oldum. (bkz.DivXTurk programı) 8)

- Veritabanının sürüm bazında ileriye ve geriye dönük uyumu sözkonusu olduğundan çok şey öğretti bana.

- Artık yavaş yavaş lisans problemine karşı FireBird (InterBase) için araştırma yapmaya başladım. Yeni projem için (WMF katalog) 300.000 kayıt işlemek kolay değil. kendi adıma, Ado (MSAccess) yakında emekliye ayırıcam.
:cry:
Resim Resim

ASE
Kıdemli Üye
Mesajlar: 518
Kayıt: 28 Ağu 2003 02:17
Konum: samsun
İletişim:

Mesaj gönderen ASE » 19 Şub 2004 02:50

Ben projelerime paradox ile başladım her delphi kullanıcısı gibi. Daha sonra access kullandım. Ama şu an advantage ile çalışmaya devam ediyorum. Kullanımından gayet memnunum. Architech ile hemen bütün istediklerimi yapabiliyorum. Bir de türkçe arayüz mevcut. Yerle kullanımı ücretsiz. Denemekte fayda var. (Bence)
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...


ASE YAZILIM

ardahan
Üye
Mesajlar: 144
Kayıt: 26 Oca 2004 05:17
Konum: İstanbul - Kocaeli - Ardahan
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan » 19 Şub 2004 05:30

nedir bu firebird yaaa ben bu yazılımcıları anlamıyorum bazen illa bir şeye keçi inadı gibi tutuluyorlar.

madem free bir şey arıyorsunuz msde kullanın kolaylıkla sql server a taşırsınız işi büyüttünüz o zaman sql server oyuncağını babaların babası oracle a taşıyın.

Varsa yoksa ORACLE (Oracle DBA olduğum anlaşılıyor mu :))

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7494
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 19 Şub 2004 11:09

ardahan yazdı:nedir bu firebird yaaa
görülen ilgiyi hakediyor da ondan. Maalesef her şirket Oracle alacak kadar zengin değil. NASA gibi dünya devi şirketler bile Oracle'ın pahalılığından yakınıp ufak çaplı projelerini mySQL'e taşımışken :)

MSDE güzel fakat yine küçük çaplı projeler için uygun. Bazı kısıtları var, mesela 5 kullanıcı ve 2 GB gibi. Ayrıca serbestçe dağıtabilmek için Visual Studio lisansınız olması lazım (eğer son zamanlarda değiştirmedilerse). Bu da yine lisans parası demek.

Küçük ve orta çaplı projeler için Firebird/Interbase, Büyük projeler için Sybase, SQL Server, baba projeler içinde istisnasız Oracle.

İyi günler.

ng
Üye
Mesajlar: 192
Kayıt: 01 Mar 2004 11:49
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen ng » 03 Mar 2004 10:26

Ben şu ana kadar paradox kullanıyordum ancak yeni proje için mysql ve biraz da bu siteden etkilenerek firebird'ü indirdim. firebirdü kurdum ancak hala çözemedim uğraşıyorum.

Cevapla