Sorunum şu bir formda query tablom var ve formda yaklaşık 30-35 alandan veritabanına aşağıdaki yöntem ile bilgi girişi yapılmak isteniyor.
Kod: Tümünü seç
var
temp1 : AnsiString;
begin
btable.Close;
btable.SQL.Clear;
temp1 := 'INSERT INTO bilgi(Seri,No,TCKimlikNo,VergiNo,Soyadi,Adi,Babaadi,Anaadi,Dogumyeri,Dogumtarihi,Medenihali,Uyruk,Dini,kangrubu,IL,Ilce,Mahalle,Koy,CiltNo,Sayfano,Ailesirano,Verildigi_Yer,Verilisnedeni,Kayitno,Verilistarihi,';
temp1 := 'and Cinsiyeti,Durumu,Konutturu,Resim,Okuladi,Okulno,Pasaporttarihi,Pasaportno,Reisyakinligi,Siralama,Kizliksoyadi,Askcuzno,Meslegi,Okuryazar,Sahipkiraci,Daireno,Binano,Evadresi1,Evadresi2,Isadresi1,Isadresi2,';
temp1 := 'and Evtel1,Evtel2,Istel1,Istel2,Gsm1,Gsm2,Ehliyetno,Ehliyetsinifi,Ehliyetalyer,Annekizliksoyadi,Egitimdurumu,Yabancidil,Saglikdurumu,notlar,ttarih,oiadresi1,oiadresi2)';
temp1 := temp1 +'Values (:Seri,:No,:TCKimlikNo,:VergiNo,:Soyadi,:Adi,:Babaadi,:Anaadi,:Dogumyeri,:Dogumtarihi,:Medenihali,:Uyruk,:Dini,:kangrubu,:IL,:Ilce,:Mahalle,:Koy,:CiltNo,:SayfaNo,:Ailesirano,:VerildigiYer,:VerilisNedeni,:KayitNo,:VerilisTarihi,';
temp1 := temp1 +'and :Cinsiyeti,:Durumu,:Konutturu,:Resim,:Okuladi,:Okulno,:Pasaporttarihi,:Pasaportno,:Reisyakinligi,:Siralama,:Kizliksoyadi,:Askcuzno,:Meslegi,:Okuryazar,:Sahipkiraci,:DaireNo,:Binano,:Evadresi1,:Evadresi2,:Isadresi1,:Isadresi2,';
temp1 := temp1 +'and :Evtel1,:Evtel2,:Istel1,:Istel2,:Gsm1,:Gsm2,:Ehliyetno,:Ehliyetsinifi,:Ehliyetalyer,:Annekizliksoyadi,:Egitimdurumu,:Yabancidil,:Saglikdurumu,:notlar,:ttarih,:oiadresi1,:oiadresi2)';
btable.SQL.Add(temp1);
btable.ParamByName('Seri').AsString := dxEdit30.Text;
btable.ParamByName('no').AsString := dxEdit31.Text;
btable.ParamByName('TCKimlikNo').AsString := dxEdit32.Text;
btable.ParamByName('VergiNo').AsString := dxEdit33.Text;
btable.ParamByName('Soyadi').AsString := dxEdit34.Text;
btable.ParamByName('Adi').AsString := dxEdit35.Text;
btable.ParamByName('Babaadi').AsString := dxEdit36.Text;
btable.ParamByName('Anaadi').AsString := dxEdit37.Text;
.....
btable.Execsql;

Fakat kaydet dediğimiz zaman resimdeki hatayı alıyorum. Muhtemelen sql'de alanların birleştiği zaman uzun bir cümle yaptığı için oluyordur diye tahmin ediyorum ama bu şekilde kayıt etmenin ve kayıt edildikten sorna sonra bilgi değiştirmek için update yapmak için muhtemelen bir yol vardır da ben bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..
Allah cümlenizden razı olsun... Tşk Ederim...