html editör
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
html editör
Yapmak istediğim şey şu:
Html dosyalarını mail olarak göndermem gerekiyor. Attach yapılırsa eğer mailin içine gömmüyor, gönderilen kişinin mailin attachini açması gerekiyor. Bu istediğim olay Outlook express de Create mail->Select Stationery den yapılabiliyor. Seçilen bir html dosyası mail area da gösteriliyor ve bu dosya üzerinde değişiklikler yapılabiliyor (rengi yazı tipi v.b.) Bana bunu destekleyecek bir html editör lazım.
Html editör olarak forumda TRichView önerilmiş ama bunda gördüğüm kadarı ile word gibi birşey. Ben bir html dosya açmaya çalıştım demosunda html dosyayı seçtirmiyor. rtf ye çevirdim dosyanın html kodlarını getirdi. Seçtiğim html dosyasının html kodları değil tasarlanmış halini getirmesi lazım (ms frontpage deki tasarla-kod kısımları gibi. Bana sadece tasarla kısmı lazım).
TRichView kullanmış olan varsa bu istediğim işlemi gerçekleştirebilir miyim veya başka bir component önerebilir misiniz?
Html dosyalarını mail olarak göndermem gerekiyor. Attach yapılırsa eğer mailin içine gömmüyor, gönderilen kişinin mailin attachini açması gerekiyor. Bu istediğim olay Outlook express de Create mail->Select Stationery den yapılabiliyor. Seçilen bir html dosyası mail area da gösteriliyor ve bu dosya üzerinde değişiklikler yapılabiliyor (rengi yazı tipi v.b.) Bana bunu destekleyecek bir html editör lazım.
Html editör olarak forumda TRichView önerilmiş ama bunda gördüğüm kadarı ile word gibi birşey. Ben bir html dosya açmaya çalıştım demosunda html dosyayı seçtirmiyor. rtf ye çevirdim dosyanın html kodlarını getirdi. Seçtiğim html dosyasının html kodları değil tasarlanmış halini getirmesi lazım (ms frontpage deki tasarla-kod kısımları gibi. Bana sadece tasarla kısmı lazım).
TRichView kullanmış olan varsa bu istediğim işlemi gerçekleştirebilir miyim veya başka bir component önerebilir misiniz?
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
html ve Richedit karışımı bir şeyi çok aradım. Ama bulduklarım ya paralı bilşeneler oldu ya da basit bir kaç tagi destekleyen bileşenler oldu. Ama paralı olsun olmasın hepsinde html sorunlu idi. Çareyi internet explorer'ı forma gömmekte buldum. Eğer TWebBrowser ile çalışırsanız istediğinizi elde edebilirsiniz. Javascript ile çalışan bir çok html editor bulunmakta, tabi eğer WebBrowser kullanacaksanız... fckeditor tavsiyedir.
-
- Üye
Bence embedded web browser ı kullanın.
http://www.bsalsa.com/downloads.html
http://www.bsalsa.com/downloads.html
Embedded Web Browser is a package of components that demonstrates an easy way to implement IDocHostUIHandler and IDocHostShowUI with TWebbrowser.
It includes all the needed components / procedures you will need to build a web browser or a chat client.
Including Highlight Html, XML And Full chat Client support.
The package contains a demo that contain most of the procedures implementation.
Re: html editör
Merhaba ustanaile yazdı:Yapmak istediğim şey şu:
Trichview in ek bir componenti var. html importer onu geri planda kullanabilrsin.
Saygılar
naile hanım bu sorunu halledebildiniz mi? eğer bir çözüm bulduysanız paylaşırsanız sevinirim.
ben tJvRichedit ile basit bir html editör uygulaması yazdım ama html export ederken yazı fontlarında problem çıkarıyor. tRichView componentinide denedim, yeterince kullanışlı gelmedi. kullandığım rtf editörde, e-mail taslakları tasarlanırken resimde eklenebiliyor, dolayısıyla html ye aktarırken resimide bişekilde aktarması lazım.
bana gerekli olan sadece "rtf to html" türü bir fonksiyon yada procedure. googleda aradım ama sub bi fonksiyon bulamadım. acaba siz bulduysanız..
ben tJvRichedit ile basit bir html editör uygulaması yazdım ama html export ederken yazı fontlarında problem çıkarıyor. tRichView componentinide denedim, yeterince kullanışlı gelmedi. kullandığım rtf editörde, e-mail taslakları tasarlanırken resimde eklenebiliyor, dolayısıyla html ye aktarırken resimide bişekilde aktarması lazım.
bana gerekli olan sadece "rtf to html" türü bir fonksiyon yada procedure. googleda aradım ama sub bi fonksiyon bulamadım. acaba siz bulduysanız..

Bu linkteki kod umarım işinize yarar.naile yazdı:Yapmak istediğim şey şu:
Rtf den HTML ye çeviriyor. Türkçe karakterlerde sorun var ancak kodların içinde karakter eşitleme alanı var Türkçe karakterler için eşitleme yapabiliyorsunuz.
İyi çalışmalar.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
http://www.dsdt.info/tutorials/rtf2html/?page=downloadnaile yazdı:Linki göremedim, sanırım unutmuşsunuz?
parodn ctrl+v yapmıştım ama

Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
hem html hemde rtf editorü banada lazım .
Tavsiye edebileceğiniz varmı ?
Tavsiye edebileceğiniz varmı ?
HTML editörü Konusunda benimde ihtiyacım var.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
Arkadaşlar TWebbrowser nesnesini bir noktaya kadar HTML WYSIWYG editör olarak kullanabilirsiniz. Başlangıç noktası olarak aşağıdaki yazıyı inceleyebilirsiniz.
http://delphi.about.com/od/adptips2005/ ... eredit.htm
http://delphi.about.com/od/adptips2005/ ... eredit.htm
- White Rose
- Üye
- İletişim: