s.a gençlik
benim elimde geniş bi sözlük veritabnı var düz metin halinde.
benim merak ettiğim husus ise sözlükte arama mantığı nasıl olmalıdır.
yani dosyayı aç dosya sonuna kadar oku aranan kelimeyi bulduğunda
ekrana yansıt böyle mi yani ?
Olabilir ama bu yöntem biraz yavaş oluyor kelimeyi anında getirmiyor.
performanslı bir yöntem lazım ama ne?
unnamed yazdı:s.a gençlik
benim elimde geniş bi sözlük veritabnı var düz metin halinde.
benim merak ettiğim husus ise sözlükte arama mantığı nasıl olmalıdır.
yani dosyayı aç dosya sonuna kadar oku aranan kelimeyi bulduğunda
ekrana yansıt böyle mi yani ?
Olabilir ama bu yöntem biraz yavaş oluyor kelimeyi anında getirmiyor.
performanslı bir yöntem lazım ama ne?
Böyle bir şey tam da bana lazım olan şey hangiller var ?
Çözüme gelince incremental search öneririm. adam bilgi girdikçe onunla başlayan kelimeleri bulup getir. VT yide paylaşırken seviniriz. bende böyle bir şey yazıyorum çünkü...
Arkadaşlarında dediği gibi veritabanı olarak Firebird kullanmak yerinde bir karar olacaktır. Kullanıcı girişine göre girilenharfler% şeklinde uygun kelimeler listelenebilir. VT yapısı da;
AnahtarKelimeler.....Anlamları
Şeklinde olabilir. AnahtarKelimeler e göre indexleme yaparsanız geyet güzel şalışır.
Yıllar önce ben şöle bişi yapmıştım.
kelimeleri bir text dosyaya yazdım. Dosyayı sıkıştırdım. Programda sıkıştırılmış dosyayı bir TStringList e açıyor, sıralıyor ordan girişe uygun arama yapıyordum. Normalde paradox a yazdığımda 30-40 mb yer tutan index dosyasıyla 50 mb yi aşan dosya, text dosyada 6-7 mb tutuyor sıkıştırıncada 2 Mb ın altına iniyordu.
Tabi dosyaya kelime eklemek silmek güncellemek mümkün değil. Sadece arama için bu fena yöntem sayılmaz.
gerçi program boyutunu biraz büyütecek fb server olsun.sanırım fdb kullanacam.
@veritabanını isteyen arkadaş
abi zaten yapınca sitede programların yayınlandığı bi yer vardı oraya linkini koycam alırsınız zten programın dibinde durucak vt ordan alrsınız.
herkese kolay gelsin.
unnamed yazdı:gerçi program boyutunu biraz büyütecek fb server olsun.sanırım fdb kullanacam.
@veritabanını isteyen arkadaş
abi zaten yapınca sitede programların yayınlandığı bi yer vardı oraya linkini koycam alırsınız zten programın dibinde durucak vt ordan alrsınız.
herkese kolay gelsin.
Maksat zamandan kazandırdık dostum... Ama bence flat sql gibi bir bedava sql daha uygun olacak. Firebnird olacaksada embedded server olmalıki kur derdi çok olmasın. bu arada bilen varmı. Makinede interbase yada firebird server yüklü ve çalışıyor iken embeded serverda çalışıyormu.. ? ()ikisi aynı anda yani)
UcretsizYazilim yazdı:Geçte olsa gördüm. İsterseniz geliştirebilirsiniz biraz acelece oldu. Ayrıca veritabanındaki kelimeleride başka bir yerde kullanabilirsiniz.