İndy bağlantı kontrolu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
İndy bağlantı kontrolu
Merhaba Arkadaşlar indy bileşenlerini kullanarak bir proje yaptım. Şöyle bir sorunum var. Client tarafından kullanıcı isteği dışında bağlantı kesildiğinde bundan haberdar olmak istiyorum. Yani kullanıcı programdan bağlantıyı kes dediğinde ben bunu test edebiliyorum. Ama mesela elekrik kesilince veya başka bir şekilde kullanıcı isteği dışında bağlantı kesilince ben server tarafında bundan haberdar olmak istiyorum. Yani server 'a bağlı olan kullanıcıları belli aralıklarla kontrol edip bağlı olup olmadıklarını test edebilirmiyim. Ve bunu nasıl yaparım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: İndy bağlantı kontrolu
Merhabaalikus yazdı:Merhaba Arkadaşlar indy bileşenlerini kullanarak bir proje yaptım. Şöyle bir sorunum var. Client tarafından kullanıcı isteği dışında bağlantı kesildiğinde bundan haberdar olmak istiyorum. Yani kullanıcı programdan bağlantıyı kes dediğinde ben bunu test edebiliyorum. Ama mesela elekrik kesilince veya başka bir şekilde kullanıcı isteği dışında bağlantı kesilince ben server tarafında bundan haberdar olmak istiyorum. Yani server 'a bağlı olan kullanıcıları belli aralıklarla kontrol edip bağlı olup olmadıklarını test edebilirmiyim. Ve bunu nasıl yaparım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
bakınız ping ;
baknız broadcastMessage (Kim hattaysa ses versin)
Özellikle ikinci yöntem sizi kurtarır. yani hattaki kullanıcların ip lerine 10 15 sn de bir ping atıp kontrol edin yada broadcast bir mesaj gönderin ses verin diye onlar ses versinler. yalnız not arada router varsa broadcast sinyallar %99 ölür. (router özel ayralanmadıysa)
merhaba
alikus yazdı:ping atarak olucağını sanmıyorum. Çünkü bilgisayar açıksa, sadece adsl modem açıksa veya iç ağda herhangi bir bilgisayar açıksa ping sonucu olumlu gelir ama ben indy client tarafının bana cevap verip vermeyeceğini test etmek istiyorum.
Merhaba
Bence PING komutunu biraz daha iyi inceleyip öğrendikten sonra bu konunun olup olmayacağı yorumuna girin. Ping parametre olarak verilen her IP yi test eder. sizin ağdaki diğer pvc lerin IP no su yok mu ?
Merhaba
dışardan öyle görünmesi ayrı konu....alikus yazdı:Mesela ağdaki bilgisayarlar bir router veya adls modem vasıtasıyla internete çıkıyorsa. Dışarıdan ağdaki bilgisayarların hepsinin ip si aynı gözükmez mi. Yani ben ping gönderdiğimde ağdaki hangi bilgisayarı test etmiş olacağım.
Konumuz yerel ağ sanıyordum sen farklı sormuşsun... Kaldıki dışardan öyle pat diye bir ağa ulaşamazsın güvenlik açığı sorunu var demektir. ama router üzerinden yada modem üzerinden bu işe bir port ayırırsan vede bu port üzerinden gelen mesajı okuyan bir client yazrsan mümkün.