internette yayınlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
htopdas
Üye

internette yayınlama

Mesaj gönderen htopdas »

yaptığım programın internet üzerinde çalışmasını istiyorum yani bir web sitesi gibi alan alıp yayınlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
ikut

Re: internette yayınlama

Mesaj gönderen ikut »

htopdas yazdı:yaptığım programın internet üzerinde çalışmasını istiyorum yani bir web sitesi gibi alan alıp yayınlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
soru acık değil. vt olacakmı olmicakmi. program ne iş yapacak....
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Evet biraz daha detaya girersen seviniriz, arkadaşta ifade etmiş zaten.

Yazdığın programı WEB'ten mi dağıtmak istiyorsun yoksa Yazdığın programa verileri WEB'ten mi sağlamak istiyorsun. Haber sitelerinin haber geldi servisleri gibi mi?

Saygılar.
htopdas
Üye

Mesaj gönderen htopdas »

yaptğım programı normal web sitesi gibi bakılmasını işlemler yapılmasını istiyorum yani html gibi açılacak program mail gönderiyor bide kayıt tutuyor.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.

IntraWeb olayını incele istediğin bu olabilir.Gerçi hala anlayamadım ben ama..

Kolay gele..
htopdas
Üye

Mesaj gönderen htopdas »

hemen bi ornek yaptım, basitmis anlasılan:) meslek sırrı falan degilmis
anlatayım hemen sende yaparsıın
file-new ile activeX sekmesinde activeX Library yi seç
bu bizim proje osyamız gibi bir sey
sonra File-New den activeX sekmesinden ActiveForm u sec
acılan pencerede hicbir ozelligine dokunmadan OK de
gelen form uzerine standart bir form iicn yaptıgın heseyi yap
mesela bir buton koy Click yordamına ShowMessage('nasıl da yaptım') gibilerinden bir seyler yaz
bunu derle direkt calıstırabilirsinde o gerekli dosyaları hazırlıyor
sıra geldi Deploy olayına
Project menusunden Web Deployment Options ta
Target dir ve Html dir projeyi kaydettigin yer oalrak cıkacak
degilse bu sekilde ayarla
taget URL yi ./ yap
Project menusunden Web Deploy dediginde
proje klasorune bir ocx ve bir html dosyası olusturuyor
bu html dosyasını calıstırıyorsun ve formun icinde:)
biraz makale gibi oldu makale bolumune mi atsak acaba:)
ama mozzila da calısmadı belki bir takım guvenlik ayarları vs. yapılması lazım

gökmen abinin dediğini yaptım htm olarak kaydediyo ama bütün formları ayrı olarak kaydediyo yeni programmış gibi bende 7-8 tane form var ve diğer forma geçemiyorum bunu nasıl yapabilirim bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun sonra bunu web sitesi gibi kullanmak istiyorum bitirme projem
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

iyi güzel hoş bişey ama formun sağından solundan kırpılmış gözüküyor. bi de bu programda veritabanı olsa nereyi kullanacak?
nereye kaydedecek, mesela veritabanı olarak firebird kullanmış olsam, bu web sayfasını çalıştıracak bilgisayarda firebird yüklü olmalı mı?
MyOsM
Üye

Mesaj gönderen MyOsM »

@htopdas yazınızı okudum ve Project ==> Web Deployment Options menusu pasif gözüküyo nedendir bi anlam veremedim atladığım nokta nedir yazdıklarınızı aynen uyguladım

teşekkürler
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

htopdas yazdı:hemen bi ornek yaptım, basitmis anlasılan:) meslek sırrı falan degilmis
mesela bir buton koy Click yordamına ShowMessage('nasıl da yaptım') gibilerinden bir seyler yaz
taget URL yi ./ yap

gökmen abinin dediğini yaptım htm olarak kaydediyo ama bütün formları ayrı olarak kaydediyo yeni programmış gibi bende 7-8 tane form var ve diğer forma geçemiyorum bunu nasıl yapabilirim bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun sonra bunu web sitesi gibi kullanmak istiyorum bitirme projem

Burda belirtildiği gibi bir örnek yapmaya çalışıyorum Ctrl+F9 deyince sorun yok ama derle dediğim zaman karşıma

Kod: Tümünü seç

Cannot debug project unless a host application is defined. Use the 'Run|Parameters... dialog box.
şeklinde bir hata geliyor sebebini bilen varmı acaba? saygılar
Kullanıcı avatarı
drony
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drony »

Sunucu derlemeli bir sistem yapmak istiyorsun. En bilindik php yada asp ikisinide delphi kullnarak yapabilirsin.

Asp.NET desteği Delphi 2005 ve sonrasında mevcut

Birde php için editor olarak kullanabileceğin Delphi for PHP var..

Ayrıca Delphi Web Script adında bir server modulu var bu sayede delphi kodlarını web programlamada kullanabilirsin. Fakat DWS desteği veren hosting yok sunucuyu kendin kurman gerekecek. Apache ile entegre olabilmesi lazım.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

vampir261 yazdı:
htopdas yazdı:hemen bi ornek yaptım, basitmis anlasılan:) meslek sırrı falan degilmis
taget URL yi ./ yap

Burda belirtildiği gibi bir örnek yapmaya çalışıyorum Ctrl+F9 deyince sorun yok ama derle dediğim zaman karşıma

Cannot debug project unless a host application is defined. Use the 'Run|Parameters... dialog box.
şeklinde bir hata geliyor sebebini bilen varmı acaba? saygılar
ActiveX tek başına çalışmaz o nedenle RUN dediğinizde hata alıyorsunuz. Üretilen ActiveX'i bir HTML içinden çağırmalısınız. Yanılmıyorsam Delphi bir test HTML çıktısıda veriyordu.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

Cuma günü uğraşırken çözümü bulduk ama yazmayı unutmuşum run sekmesi altında Register Activex e basıp web deploy deyince sorunsuzca çalıştı. ve umduğumuzdan kolay oldu inşallah ileride sorun vermez. Şu an internet ve intranette kullanılan bir otomasyon var ms sql üzerinde çalışan asp ile yazılmış bir otomasyon. tabi asp nin zoralndığı kısımlarda küçük programcıklar yazıp sisteme entegre edeceğiz. ki bunu başardık gerisi gelir. yardımlar için teşekkürler. saygılar.

//aşağıdaki açıklamayı yazmak için edit ettim
şunu da eklemekte fayda var activex ile çalışıp kapatınca projeyi yeniden açınca web deployment ve web deploy seçenekleri aktif olmuyor. internetteki aramalarım sonucu bunun bir bug olduğu ve çözümün yeni bir activexformu ekleyerek aşılabileceği yazıyordu. gerçektende bu iki kontrol aktif oldu. yapmanız gereken projenize yapacağınız tüm eklemeri yaptıktan sonra kaydetip daha sonra yeni bir ativexform ekleyin ve wep deploy işlemini yapın sonra projeyi kaydetmeden kapatın. pek sağlıklı bir çözüm değil ama projeyi baştan aşağı tasarlamaktan iyidir. takdir programcıya kalmış elbette.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen huseyinkucuk »

Merhaba arkadaşlar...
Merak ettiğim birşey var... Bu konu hakkında yazılanları okuduktan sonra (özellikle @htopdas'ın yazısını okuduktan sonra) bir deneyeyim dedim, acaba çalışıyor mu browser üzerinde, yaptığımız program... En basitinden bir vt (firebird ile, kayıtno, ad, soyad var sadece), bi grid koydum... Hakikaten de çalışıyor (firefox'da çalışmadı). Peki diyelim ben bu HTML dosyası ile OCX dosyasını web siteme yükledim. insanların bu programı kullanabilmesi için server'de firebirdün kurulu mu olması gerekir (kanımca öyle olması gerekir)? Böyle bir programı web üzerinden kullanmanın bir imkanı var mı (ASP, PHP ve benzeri bilmeden, sadece standart sql kodlarıyla (gerekirse storedproc, udf vb. ile de) )? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
danaci
Üye

Mesaj gönderen danaci »

activeforma vt bağlantısı yapmaya çalıştığımda delphi otomatik olarak kendisini kapatıyor.

delphi 6.0 ve vt ise mysql. bağlanmak için ise mydac bileşeni kullanıyorum
Daha designtime de bağlantı denemesi yaparken delphi kendisini kapatıyor.
Ancak vt olmadan yapılan denemeler olumlu.
Acaba activeform 3.parti bileşenlerle bağlantıya izin vermiyor mu?
Bu sorunu nasıl giderebilirim.
selamlar
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

Mesaj gönderen SeRoKi »

oluşturduğunuz ocx dosyalarının web üzerinde kullanılabilmesi için, ocx dosyalarınızın dijital olarak imzalanması gerekiyor.
eğer dosyanız imzalı değilse güvenli olmayan yayıncı olarak algılanıp, ocx dosyanızın yüklenmesi engelleniyor.
yanılmıyorsam imzalama olayı ile ilgili msdn de bilgi olması gerek.