veritabanı filtreleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
EeCOMP
Üye
İletişim:

veritabanı filtreleme

Mesaj gönderen EeCOMP »

selamlar
bir programım var programımda
bir form içerisinde dbeditlere
tarih ürün miktar ve ücret yazılıyor mesela
01/02/2002 tarihinde a ürününden 10 tane satılmış şeklinde giriş yapıyorum
şimdi arama yaptırıcam mesela a ürününden hangi yıl ne kadar satımış bu şekilde alt alta listeletem lazım filtre kullanıcam kayıtlar arasında ürün kısmında a yazanları listeletcem

Table1.Filter := 'urun='''+Edit1.Text+'''';
Table1.Filtered := True;
Table1.First;
While Not Table1.EOF do
Begin
?????
Table1.Next;
End;
peki listelemeyi nasıl yapıcam bu kayıtı aratınca ??? kısmına ne yazmalıyımki listelesin listbox ile yapmayı denedim urun a olunca tarih ve miktarın yazdığı editleri listboxa ekleyecek ama çok biçimsiz oldu bu listelemeyi dbgrid ile yapmak istiyorum bu şekilde dbgridde listeleme yapabilirmiyim veya farklı bir filtreleme olurmu
umarım sorumu sizlere aktarabilmişimdir
şimdiden çok teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam.

- Eğer yoksa, bir adet DataSource Resim nesnesini formunuza koyup, bunun DataSet özelliğindeki açılır listeden Table1'inizi gösterin.

- Forma koyduğunuz DBGrid nesnesinde de DataSource özelliğindeki açılır listeden bu koyduğunuz DataSource nesnesini gösterin.

- Verileri referans olarak bu DataSource nesnesinden, dolayısıyla Table1'in filtreli halinden alacaktır. Siz filtrelemeyi yaptığınız anda sonucu herhangi bir While döngüsüne gerek kalmaksızın DBGrid'de göreceksiniz.

- Diğer konuya gelince....

- Listbox'daki listenin düzensiz oluşunun sebebi sabit genişlikli font seçmediğinizden olmalı....

- ListBox fontu olarak Courier New'i seçin. Bu size her harfin genişliğinin daktilodaki gibi eşit olmasını sağlar. Her boşluk ve harf aynı genişliğer sahip olur. Bu şekilde Formatlı diye tabir ettiğimiz sizin istediğiniz düzende görüntüleme yapabilirsiniz.
Resim
Resim ....Resim