Post Ederken Adoquery 'i böyle aşağıdaki gibi ilginç bir hata veriyor.
S.O.S
Project BY.exe raised exception class EOleException with message 'Çok adımlı işlem hatalar üretti. Her bir durum değerini denetleyin'. Process stopped. Use Step or Run to continue.
Acil Yardım Bilgisi Olan Arkadaşalr Cevap Yazarlarsa Çok sevinirim.
Append....
value assignment ları yapıulıyor.
... Post ve Post Etmeden Hata Veriyor..
ADO Hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
yanılmıyorsam, verdiğiniz kriterlere uyan birden fazla kayıt döndüğü zaman bunu yapıyordu. Primary key yoksa primary key ekleyin.
ne kriteri derseniz ADO arka planda yaptığınız her işi SQL cümlelerine döndürür öyle veritabanına gönderir. Yani siz Append yaptığınızda veritabanına
INSERT INTO .... WHERE ...
gibi bir ifade gönderilir.
Kolay gelsin.
yanılmıyorsam, verdiğiniz kriterlere uyan birden fazla kayıt döndüğü zaman bunu yapıyordu. Primary key yoksa primary key ekleyin.
ne kriteri derseniz ADO arka planda yaptığınız her işi SQL cümlelerine döndürür öyle veritabanına gönderir. Yani siz Append yaptığınızda veritabanına
INSERT INTO .... WHERE ...
gibi bir ifade gönderilir.
Kolay gelsin.
Evet Biliyorum
Evet Mustafa Bey Biliyorum işi dmo ya burakmaz SQL i kendi üretir. zaten sorun da adem bey in sorunu idi.
database dizaynı önemlidir.
ben hiç karşılaşmadım. şahsen bu onun sorunu
bu arada pardon arkadaşın PC sinden atmışım oda cookilerde kalmış
adım kürşat türkay
saygılar
cevap tahmin ettiğim gibi gelmiş.
database dizaynı önemlidir.
ben hiç karşılaşmadım. şahsen bu onun sorunu

bu arada pardon arkadaşın PC sinden atmışım oda cookilerde kalmış
adım kürşat türkay
saygılar
cevap tahmin ettiğim gibi gelmiş.
Re: ADO Hatası
Aynı hata benimde başıma geldi.
Orjinal db de aciklama alanı TEXT(255) şeklinde tanımlamıştım. Ancak sonraki DB lerde alanın yanlışlıkla TEXT(50) şeklinde tanımladığımı gördüm. Metin alanının boyutun artırınca sorun düzeldi.
TEXT(50) >>> TEXT(255) yaptım.
Orjinal db de aciklama alanı TEXT(255) şeklinde tanımlamıştım. Ancak sonraki DB lerde alanın yanlışlıkla TEXT(50) şeklinde tanımladığımı gördüm. Metin alanının boyutun artırınca sorun düzeldi.
TEXT(50) >>> TEXT(255) yaptım.
veri tabanında veri türünü metin yaparsan sorunu halledersin.
Selamlar,
Az önce benim de başıma geldi. DateTime olarak tanımlanmış bir alana eğer 0 Tarihinden daha küçük bir değer verirseniz o zaman bu hatayı alırsınız.
Bendeki datalardan biri 01.01.0001 tarihine ait olarak girilmiş. Sıfır tarihi MS-SQL Serverda '1899-12-30 00:00:00.000' bu şekilde görülüyor. Bundan küçük tarihi almıyor (Ado + Delphi) Delphi tarafında sıkıntı çıkmıyor, ne zaman bu tarihi DB'ye POST etmeye çalışıyorsunuz o zaman sıkıntı çıkıyor.
Bu da aklınızda bulunsun.
Kolay Gelsin
Az önce benim de başıma geldi. DateTime olarak tanımlanmış bir alana eğer 0 Tarihinden daha küçük bir değer verirseniz o zaman bu hatayı alırsınız.
Bendeki datalardan biri 01.01.0001 tarihine ait olarak girilmiş. Sıfır tarihi MS-SQL Serverda '1899-12-30 00:00:00.000' bu şekilde görülüyor. Bundan küçük tarihi almıyor (Ado + Delphi) Delphi tarafında sıkıntı çıkmıyor, ne zaman bu tarihi DB'ye POST etmeye çalışıyorsunuz o zaman sıkıntı çıkıyor.
Bu da aklınızda bulunsun.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/