Veritabanından istatistik bilgilerin Chart Aktarılması

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
MyOsM
Üye

Veritabanından istatistik bilgilerin Chart Aktarılması

Mesaj gönderen MyOsM »

Sa.
Arkadaşlar yazmakta olduğum bir müşteri takip programı var bu program içersinde satışlar ve yenilemeler türkiye genelinde bayi alt bayi ve elamanlar tarafından gerçekleşmektedir.

Benim yapmak istediğimse iki tarih arasında istenen kayıtların bayi olarak toplam satış ve yenileme sayısı ve toplam tutarları aynı şekilde alt bayiler için ve elemanlar için otomatik tek bir sorgu ile nasıl yapabilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Örn.

A bayisi
A1 ankara
Osman
Hüseyin
Mehmet
A2 İzmir
bilal
yüksel
dervis
B bayisi
B1 İstanbul
Ali
veli
B2 Bursa
Arzu
sevgi

Şimdi burada bayileri satış toplamı ve tutarı
Alt bayi satış toplamı ve tutarı
Eleman satış toplamı ve tutarı
Bunları Chart aktarım Yapmak istiyorum. Mantığı tam kuramadım zaten anlatamamışta olabilirim.

Saygılarımla
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

yapmak istediğini anladım ama veri tabanı yapını bilemiyorum. Nasıl bir mantıkla verileri tutuyorsun?
satış tablosunda satışı yapan elemenın kodunu mu giriyorsun?
bunları anlatırsan daha kolay olacaktır. tüm satışları tek bir sorgu halinde çektiğini varsayarsak gruplamayı tersten yapmalısın:
group by satici,bolge,ulke
MyOsM
Üye

Mesaj gönderen MyOsM »

Sa.
Bu istatiksel sorgu için cari kartta ki bilgiler kullanılacak. kayıt için query kullanıyorum veritabanımsa MySQL şuan için 4000 kayıt girilmiş durumda bir disribitor altında 2 ana bayi bunlarında altında 10 tane alt bayi ve yaklaşık 50 eleman var.

Sorgular için SQL kullanıyorum.

Program içersinde adım adım bu verileri sorgulaya biliyorum. Ama benim istediğim tek bir tuşa basarak bütün istatisleri çıkartmak ilginiz için teşekkürler
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.