Programların çalışması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sako
Üye

Programların çalışması

Mesaj gönderen sako »

Öncelikle herkesin geçmiş bayramı Mübarek olsun diyorum.

Ağda çalışan iki ayrı programım var bunlardan birisi çalışınca diğeri çalışmayor. Kapatmak gerekiyor diğerini çalıştırmak için. Sebebi nedir acaba. Bde ile ilgili bi ayarmı söz konusu acaba..
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

sağol senin de geçmiş bayramın mübarek olsun.

BDE'den olduğunu sanmam. 2 programında ortak kullandığı şeyler var mı? dosya, table vs. gibi. Mesela ikisi de aynı dosyayı kullanıyorsa, biri açınca dosyayı kilitler, diğeri ulaşamaz.

Tespit için en güzel yol, programlardan birini çalıştırıp, diğerini Delphi içinden adım adım çalıştırarak hata verdiği veya takıldığı yeri tespit edebilirsin.

Kolay gelsin.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Prgramda ortak kullanılan hiç birşey yok. Diğeri başka birisi tarafından yapılmış bu yüzden kodları kontrol etmeme mümkün değil. Tam olarak hatırlayamıyorum ama .LCK uzantılı dosyalarla alakalı bi sorun olması lazım. Benim programda böle bi sorun çıktığından bu LCK uzantılı dosyaları sildim problem halloldu. Ama diğerinin bu dosyalarını silmeye cesaretim yok :). Diğer programdada benim gibi Paradox kullanılmış. Paradox ile yapılmış bi pc kaç bilgisayarda çalışır onu bilmiyorum acaba sorun ordamı.. Şu an 5 PC de çalışıyor program.
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

elini korkak alıştırma sako :lol: Sil gitsin. Ama aceleci de olma. Önce iyi bir yedek al :!:

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Eger her ikisi de bde kullanıyor ise bu durum daha once benim de basima gelen bir sorun olabilir... Her bilgisayarda yapmiyordu ama bazi bilgisayarda bu sorun ortaya cikiyordu. Su sekilde asmistim.
BDE'de Configuration kısmında INIT' in altinda SHAREDMEMSIZE'i arttirdim. 10000 yaptim ve artik sorun kalmadi.

Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
ozkanagiral
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozkanagiral »

sako yazdı: Benim programda böle bi sorun çıktığından bu LCK uzantılı dosyaları sildim problem halloldu. Ama diğerinin bu dosyalarını silmeye cesaretim yok :).

Siz hala yedeklendiremediklerimizdenmisiniz.

4'de böldüğüm 80 GB hardiskimin yarısını anlık yedeklemede kullanıyorum ve her hafta sonu CD Yazıcı ile tekrar yazılabilir cd lere yazıp sistemde tehlikeli olabilecek her türlü denemeleri yapıyorum. Bunları yazmak istedim çünkü Norton Ghost'u tavsiye edeceğim zira bu programla sistemin açılmasa bile cd den boot edip 15-20 dakika içinde en son yedeğini geri yükleyebilirsin. üstelik formatla tekrar kurulumlarla uğraşıp bir iş gününü heba etmen gerekmiyor.
şu anki fiyatı: $69.95 http://www.symantec.com veya link çalışır ise :
http://www.symantecstore.com/dr/sat/ec_ ... E_ID=39910 adresinden detaylarını okuyabilirsin.
Not: Yazımı gözden geçirdiğimde biraz garip geldi ama 1996 yılında sistemime Linux yüklerken HDD'deki tüm bilgileri yitirmiştim o aptal tecrübem beni o tarihte kahretmişti 2 senelik birikimim vardı şimdi ise hatırladıkça gülümsüyorum uzun lafın kısası bu konuda bilgisi olmayan forum ziyaretçilerinin mutlaka yedekli çalışmalarını tavsiye ediyorum.
Admin'in dediği gibi elinizi korkak alıştırmayın.
İyi Çalışmalar
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

zaten ne kadar uyarı olursa olsun, insanın başına ciddi bir olay gelip bilgilerini kaybetmedikten sonra yedeklere pek dikkat edilmiyor. Atalar boşuna dememiş : "Bir musibet, bin nasihatten hayırlıdır."

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@ozkanagiral'ın önerisine katılıyorum. Norton Ghost kullanın.

- Hatta size bonus.... Hazırladığım iki batch parametre vereyim bu şekilde kullanın... İki batch dosya ile otomatik olarak biriyle yedeğinizi alın, bir diğeri ile açın. :wink:

Yedek.BAT dosyası oluşturup içine aşağıdaki satırı yazın...

Kod: Tümünü seç

Ghost -clone,mode=pdump,src=1:1,dst=ARMAN -batch -z9 -span -split=160 -auto -fx
Kur.BAT dosyası oluşturup içine aşağıdaki satırı yazın...

Kod: Tümünü seç

Ghost -clone,mode=pload,src=ARMAN:1,dst=1:1 -batch -span -auto -rb
Burada...

-clone Backup veya Restore işlemi yapıldığını belirtiyor...
Mode=pdump Backup işlemi
Mode=pload Restore işlemi
ARMAN Oluşturulacak veya mevcut Image Dosya adını temsil ediyor, birden fazla oluşursa prefix (ön takı) özelliğindedir ve yanına 001, 002 gibi sayaç eklenerek otomatik çoğaltılır...
1:1 1.Harddisk 1.Partition'u simgeler... NTFS, Fat, Fat32 farketmez, okur/yazar...
-batch Batch işlem yaptığını ve kullanıcıdan herhangi bir onay beklemeden herşeye yes demesini bildirir.
-span Disk dolarsa yeni bir disk gösterilmesini kullanıcıdan ister. (burada -batch devre dışı kalır)
-z9 Mevcut sıkıştırma protokollerinden maximum olanını tercih eder, ( derecelendirmede z0 sadece kopyalar, sıkıştırma yapmaz)
split=160 Her dilimin 160 MB'lık dilimlere ayrılmasını istedik.
auto ve fx Hatırladığım kadarıyla, batch'dan farklı olarak bu işlemin otomatik yapılmasını, kullanıcıdan onay beklememesini sağlıyor.
rb ise işlem sona erince reboot işlemi yapıyor..

:arrow: Bunu (160 mb'lık dilimlemeyi) özel olarak yapıyorum. Artık yedekler 1 cd'ye pek sığmıyor.
:arrow: Ben de özel olarak ilk CD'yi minik 8cm'lik CD'lerden ve bootable, 2. ve diğer CD'leri 640 MB'lık normal (bootable olmadan) CD'lerden yaparak boot işlemini ve erişimi hızlandırmayı, aynı zamanda işlem sonunda Reboot edilince içinde unutulması muhtemel bootable cd olayını bertaraf etmeyi hedefledim...

- PowerQuest'in Partition Image'i de var ama stabil çalışmadı. CD'den okunamadığında okunan kısmı kurtaramadı vs. Batch olayında da yetersiz...
Resim
Resim ....Resim