Merhaba Arkadaşlar. delphi 2006 comp. kurulumları nasıl yapılıyor. 7.0 a
yüklediğim bir comp. u 2006 ya yükleyebilirmiyim.
delphi 2006 componentler
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Evet yapabilirsin. Aslında pek fazla bir şey değişmiş değil. Normalde eğer bileşenin dpk dosyası mevcut değilse d7 ve öncesinde varsaylan bir paket içine bunları ekliyordu. d7 yukarısında ise böyle bir şey söz konusu olduğunda yani dpk dosyası yoksa, yeni bir package oluşturup pas dosyalarını bunun içine atmalısın. Bu işlemden sonra ya da bileşenin dpk dosyası mevcut ise bunu açtıktan sonra build ya da compile yapmalısın. BPL dosyası muhtemelen belgelerim klasöründeki Borland Studio Projects altında bulunacaktır. Delphide menuden components altında "install packages" ile BPL dosyasını ekle. Önceden yaptığın gibi, kaynak dosyasının dizinini de Tools'dan Library kısmına eklemeyi de unutma.
vesselam.
vesselam.
Merhaba.
Bu dediklerinizle Turbo Power LockBox'da yapılabilir mi? Ben deniyorum olmuyorda. Zaten bu component yükleme işini öğrenemeyeceğim ben. Mantığını anlamadığım için ne paketten bir şey anlıyorum, ne BPL dosyalarından. Sizin tariflerinizle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Onda da olmadık türden hatalar alıyorum. Delphi 7 kullanırken en azından bir kaç component yüklemesi yapabilmiştim. Bu 2006 ya geçtikten sonra daha bir tane component yükleyemedim. Elimde LockBox var, yükleyemedim. HusoEdit var, yükleyemedim. Kısa bir süre sonra Jedi'yi deneyeceğim. Biliyorum onu da yükleyemeyeceğim.
Valla bu component yükleme işini nasıl öğreneceğim bilmiyorum. Öğretene de nasıl bir dua ederim sormayın.
Teşekkürler
Bu dediklerinizle Turbo Power LockBox'da yapılabilir mi? Ben deniyorum olmuyorda. Zaten bu component yükleme işini öğrenemeyeceğim ben. Mantığını anlamadığım için ne paketten bir şey anlıyorum, ne BPL dosyalarından. Sizin tariflerinizle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Onda da olmadık türden hatalar alıyorum. Delphi 7 kullanırken en azından bir kaç component yüklemesi yapabilmiştim. Bu 2006 ya geçtikten sonra daha bir tane component yükleyemedim. Elimde LockBox var, yükleyemedim. HusoEdit var, yükleyemedim. Kısa bir süre sonra Jedi'yi deneyeceğim. Biliyorum onu da yükleyemeyeceğim.

Valla bu component yükleme işini nasıl öğreneceğim bilmiyorum. Öğretene de nasıl bir dua ederim sormayın.

Teşekkürler
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Bazı bileşenler bazı sebeplerden dolayı sürümden dürüme farklılık gösterebilir. Aslında Aralarında çok büyük bir fark olmasa dahi, gelecek bir sürümde bir unitin isminin değişmesi baya bir uğraştırıyor. Mesela yanlış hatırlamıyorsam D5'den D6'ya geçişte DsgnIntf dosyası DesignIntf şeklinde değişmişti. Hal böyle olunca, daha doğrusu bunun gibi bir çok değişiklik olunca, bileşen geliştiriciler, bileşenlerine precompiler directivele ile ilave yapmaya başladılar. Mesela {$IFDEF D90}... {$ENDIF} gibi... Eğer uğraşılsa, her bileşen, her sürüm Delphi'de kurulabilir. Ama çok büyük bileşen paketlerinde (Jedi gibi), kendi sürümünüze göre değişiklik yapmak biraz kasar. Bunun için elinizdeki bileşen paketleri free ise D2006 versiyonunu beklemek, yok ücretli ise, elinizdeki sürümün D2006 için olanını talep etmekten başka yapacağınız pek birşey yok. Ama dediğim gibi, bileşen o kadar büyük değilse, 10-15 dk içerisinde biraz unit ve bieleşn bilgisi ile D2006'ya göre uyarlanabilir.
Duanı alır mıyım bilmem ama
eğer bileşenin D2006 içinse sorunsuz bir şekilde kurlacaktır.
Duanı alır mıyım bilmem ama

Dua etmek free. 
Allah Razı olsun.
Valla bu dedikleriniz beni aşıyor. Ya ben daha component yüklemenin mantığını anlayamadım ki nereden unit üzerinde oynayacağım.
Ufak tefek kendimize göre bir program yaptık. Setup dosyasını hazırlamadan önce giriş kodlarını şifreleyelim dedik. Res dosyalarını araştırdım olmadı. Text dosyalarını şifreleyelim dedik. Onda da LockBox kullanmayı deneyelim dedim. Onda da LockBox ın Delphi 7 için olan componenti var. Ben onu ölsem D2006 ya uyarlayamam. Şimdi o da suya düştü.
Ya ben bu D2006 dan vazgeçeceğim. Delphi 7 ile en azından biraz daha haşır neşirdim.
Bu D2006 dan Delphi7 ye dönüş yapabilir miyim peki?
Tşk.ederim. Tekrar Allah razı olsun.

Allah Razı olsun.
Valla bu dedikleriniz beni aşıyor. Ya ben daha component yüklemenin mantığını anlayamadım ki nereden unit üzerinde oynayacağım.
Ufak tefek kendimize göre bir program yaptık. Setup dosyasını hazırlamadan önce giriş kodlarını şifreleyelim dedik. Res dosyalarını araştırdım olmadı. Text dosyalarını şifreleyelim dedik. Onda da LockBox kullanmayı deneyelim dedim. Onda da LockBox ın Delphi 7 için olan componenti var. Ben onu ölsem D2006 ya uyarlayamam. Şimdi o da suya düştü.
Ya ben bu D2006 dan vazgeçeceğim. Delphi 7 ile en azından biraz daha haşır neşirdim.
Bu D2006 dan Delphi7 ye dönüş yapabilir miyim peki?
Tşk.ederim. Tekrar Allah razı olsun.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Bence bir iki component için D7'e geçme. Sırf D2006'nın editörü için geçme derim. Bu arada merak ettim dediğin bileşeni D2006'ya 1 dk içinde kurdum
İşte çözümü:
En son srümü http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=246078 adresten indirdim. Ardında Soruce klasöründe "LockBox.inc" dosyasında:
yazan yerin altına sadece şu iki satırı ekledim:
Ardından L207vd70.dpk ve L207vr70.dpk dosyalarını açıp önceden anlattıım gibi build yaptım. BPL dosyaları artık belgelerim klasöründeki Borland Studio Projects altında. orada L207vd70.bpl'i install packages ile kurdum. Tabi ki Tools/Options/Library-Win32 ile bileşenin source klasörünü de eklemeyi unutmadım.
Tabi her zaman böyle kolay olmaya bilir ama işin mantığını çözdükten sonra gerisi kolay. Bu da bol bol deneme ve makale, kitap karıştırma ile ilgili bir şey.
Kolay gelsin.

En son srümü http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=246078 adresten indirdim. Ardında Soruce klasöründe "LockBox.inc" dosyasında:
Kod: Tümünü seç
{$IFDEF VER150} { Delphi 7 }
{$DEFINE VERSION6} { Version 6 or greater }
{$DEFINE VERSION7}
{$IFDEF BCB}
{$DEFINE CBuilder}
{$ObjExportAll On}
{$ENDIF}
{$ENDIF}
Kod: Tümünü seç
{$DEFINE VERSION6}
{$DEFINE VERSION7}
Tabi her zaman böyle kolay olmaya bilir ama işin mantığını çözdükten sonra gerisi kolay. Bu da bol bol deneme ve makale, kitap karıştırma ile ilgili bir şey.
Kolay gelsin.