form uzerindeki DxDbGrid aynisinin baska bir formda olusturu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Burhan_ast
Üye

form uzerindeki DxDbGrid aynisinin baska bir formda olusturu

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Merhaba,

Mustafa bey daha once bvu soruyu sormustum ama verdiginiz cevaptan sonuca ulasamadim, yapmak istedigim sey su kendime gore Arama diyalogu yaptim ve bulunan kayitlar bu diyalogda bulunan DxDbgrid'de gosteriliyor kullaniciya, sonuc bu diyalogu genel tum program icindeki arama islemleri icin kullanmak icin parametrik yapmak istiyorum, fakat Renk tablosunda kullanilan izgara ile stok kartinda veya baska bir tabloda farkli bu nedenle ornegin renk aramasi yapacaksa kullanici Frm_stk_renk formumda bulunan izgaranin aynisini diyalogda olusturmak ve sonuclari bunda gostermek, eger stok kartindan arama yaptirmak istiyor ise stok karti formundaki izgaranin aynisi olusturup bu izgarada gostermek istiyorum, ama sitedigim bu izgaranin tum ozellikleri ile aynisinin olusturulmasi, ayrica bu izgara bagli CustomDrawCell ozelliginide gullaniyorum bu prosedurude bu izgaraya baglamam lazim,

Burhan Cakmak
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hocam o zaman frame kullanmanı tavsiye ederim. Frame'lerin eklenmesinin esas mantığıda bu zaten. Böyle ekranları ve grid'leri frame olarak oluşturup, daha sonra istediğiniz ekrana ekle.

Kolay gelsin.