istenilen zamana göre bilgisayarın kapatılması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ege2908
Üye

istenilen zamana göre bilgisayarın kapatılması

Mesaj gönderen ege2908 »

kusura bakmayın ben daha yeniyim. atıyorum edit'in içine saat 3 yazınca saat 3'de bilgisayarın kapanması gibi saat yazcam ve o saatte bilgisayar kendisi kapancak böyle birşey yapılabilirmi
En son ege2908 tarafından 28 Oca 2004 04:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Selam.

- Sorunuzu açar mısınız :!: :?:

- Çünkü forumda arama yaptığınız ve bulamadığınız kanısına vardım. Çünkü "bilgisayarı kapatmak" diye ben aratınca sonuçlar belirdi.

- Ben de belki bulamadığınız bir şeyi soruyorsunuz diye düşündüm.

:arrow: http://www.delphiturkiye.com/ipapi.htm# ... i_Kapatmak

- Bu olayı, forma koyacağını bir Timer bileşeni ile tetikleyebilirsiniz.
Resim
Resim ....Resim
ege2908
Üye

istenilen zamanda bilgisayarın kapatılması

Mesaj gönderen ege2908 »

kusura bakmayın ben daha yeniyim. atıyorum edit'in içine saat 3 yazınca bilgisayarın saat 3'de kapanması gibi . yazılan saat bilgisayarın kapanmasını istiyorum böyle birşey mümkünmü
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Evet mümkün.

- Bir program yazacak ve bu programın bekler konumda her saniye sistem saatinin belirlenen saate ulaşıp ulaşmadığını kontrol edecek.

- Delphi'de değişken tiplerinden TTime olanını kullanacak, giriş yapıyorsanız, karşılaştımak için bu girişi TTime tipine dönüştürmeniz gerekecektir.

Örneğin.

- Büyük bir ihtimalle, 15:00'da kapansın şeklindeki isteğinizi bir Edit kutusundan vereceksiniz ve bu girişin String tipinde olduğunu biliyorsunuz.

- Form'a Timer (Saat şeklindeki bileşen) bileşeni koyacaksınız ve Interval denen hangi sıklıkla kontrol edeceğini 1000 (birim milisaniyedir - 1000ms=1saniye) interval değeri verirsiniz.

- Bu timer'in Enabled durumu True olduğu sürece bu Interval kadar süre bekler ve her peryoda ulaştığında OnTimer isimli event (olay) çalıştırılır. Yani 1000 interval verdiğiniz bir Timer bileşeni, bir dakika içinde 60 kere OnTimer olayını tetikler.

- Gördüğünüz gibi bu kontrolü OnTimer olayında yapacaksınız. Her OnTimer olayında sistem saati 15:00'ı geçti mi diye soracaksınız.

- Geçtiyse arama sonucu bulacağınız veya linkini verdiğim kod örneğinini çalıştırarak bilgisayarın kapanmasını sağlayacaksınız.

- Bir kaç deneme yapın, zorlandığınız yerde buradan yardım edilecektir.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Muharrem Bey'inde bahsettiği gibi bir timer bileşeni, Edit, birde Button koy.

1.nci yapacağın işlem edit'e girilen değeri bir text dosyasına kaydettir. Button Click eventine yaz.
2.nci si Timer bileşenin OnTimer eventi ile bulunduğun saat ile text dosyasına kayıtlı zamanı karşılaştır.(OnTimer bileşenin buradaki rolü belirleyeceğin intevral değeri ile belirli zaman aralıkları ile kodu çalıştırmak olacaktır). Zaman değerleri belirttiğin koşul ile uyuşuyorlarsa bilgisayarı yukarıda linki verilen örnek ile kapatma işlemini tamamlayabilirsin.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.