Yeni başlayan için FireBird ve IBExpert kaynağı var mı?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
gamsizgani

Yeni başlayan için FireBird ve IBExpert kaynağı var mı?

Mesaj gönderen gamsizgani »

Delphi8.de bir türlü veritabanı alanlarını bulamayınca FireBird ve IBExpert yükledim. Ama bunların nasıl kullanılacağı konusunda hiç bir bilgim yok. Şimdi forumda bilgisi olan arkadaşlara sorduğumda alacağım cevabı da üç aşağı beş yukarı kestirebiliyorum: "Arkadaşım forumda bir çok kaynak var, search edip bi aratırsan bulursun." vb... Ama aramama rağmen FireBird ve IBExpert ile ilgili yeni başlayan biri için nasıl kullanıldığına dair söylendiği gibi bir sayfa göremedim. Bazen yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara hak verirken bazen de en basit sorularda bile istenilen yanıtı alana kadar insanın göbeği çatlıyor. Fakat her zaman istediğin cevabı alamayabiliyorsun. İşte o anda tıkanıp kalıyorsun.

Mesela FireBird.ü forumdaki tarif üzerine aynen kurdum fakat MSDOS ekranı gibi bir ekran çıkıyor ve öylece kalıyor.

Evet şimdi bu konuda bir seferde şıp diye yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı diye soruyorum.

İlgilenen ve ilgilenme eğilimi gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Makaleler bölümünde FireBird ü ilk kez gören kullanıcılar için çok iyi alt seviye eğitici makaleler mevcut, konular adım adım sürükleyici olarak anlatılmış, arama yaparak bu makaleleri uygulamanızı öneriyorum.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
gamsizgani

Ya lütfen sorduğum sorunun cevabı ile ilgili bi link varsa onu verin bari ordan inceleyeyim. Makale bölümüne bakıyorum birisi FireBird.ü kullanmış bir yerde takılmış bununla ilgili bir soru sormuş. Yani hiç bilmeyen için bir sayfa hala görmedim. Yoksa açıkça yok diyin varsa da bir link yapıştırın şuraya... Bunu yapmak bu kadar mı zor. Yine de ilgine tşk ederim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Hocam forumu sürekli takip edenler olarak bunlar temcit pilavı oldu. 2 dk. arama yapıp sonuçları incelemek bu kadar zormu ya :roll:

viewtopic.php?t=5800 - Firebird için Sık sorulan sorular

ibexpert ile database ve table oluşturma :

viewtopic.php?t=9837&highlight=ibexpert
viewtopic.php?t=4499&highlight=ibexpert

ve devam eden bir sürü cevap...

Kolay gelsin.
gamsizgani

mussimsek öncelikle teşekkür ederim. Ben tekrar inceleyeyim. takıldığım yerleri forumdan bulmaya çalışırım. Olmazsa yine sizlere sorarım.

Tekrar teşekkür ederim ilgine :wink: