programımım kurduğum bilgisayarda kilitleniyor.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

programımım kurduğum bilgisayarda kilitleniyor.

Mesaj gönderen berken »

arkadaslar ben yaptığım programın setup ını hazırlayıp başka bilgisayar kuruyorum.. program açılışında kullanıcı girişi var. ilk form geldikten sonra program kilitleniyor. ama bazı bilgisayarlarda ise ise sorunsuz çalışıyor. kilitlenen bilgisayarlarda ise exe nin bulunduğu dizini değiştiriyorum. mesele yine programımın olduğu dizinde YEDEK diye bir alt dizin oluşturuyorum sorunsuz çalışıyor. sebebi ne olabilir. beniim programın kendi klasörü ile ne alıp veremediği olabilir.
İnsanca.... Pek insanca....
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

Mesaj gönderen interboy »

hocam bisürü sebebi olabilir ama setupda bde (yada başka vt için diğer araçları) kurdurtmadıysan olabilir.

selametle..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

makinada virus'de olabilir.
erdemir_hakki
Üye

program kilitleniyor.

Mesaj gönderen erdemir_hakki »

dizinlerle ilgili bir sorun varsa, ya bde'den ya da programın başlangıcında oluşturduğun dosya okulamalarından felandır. Bunların hiçbirinden değilse bir ihtimal daha var. Programı yaptığın yerdeki bilgisayarın bölgesel ayarlarıyla kurduğun bilgisayarın bölgesel ayarları olabilir.

Aslında tam olarak programda hangi veritabanını kullandın, ne gibi nesneleri kullandın daha açık belirtirsen daha çok yardımcı olabiliriz.

Programın (exenin) yukarıda saydıklarımız dışında dizinlerle pek bi alıpveremediği olmaz. Ado'mu kullandın, Table'mı, ODBC kullandınmı....??? vs. vs. vs.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Kodları görmeden bir şey söylemek zor.
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

ilginize teşekkurler.. vertabanı access. baglantı ado.. şimdi sorun vermiyor..
İnsanca.... Pek insanca....