kodlarda bir hata olmamakla birlikta yaklaşık 196 kayıt girilen veri tabanıma yeni kayıt giremiyorum.
ancak bir kaydı silip yeni kayıt yapar isem kayıt yapıyor ama tekrar yeni kayıt girmek istediğimde.
corrupt file-other than header.
file: c:\kademebir.db
hatası alıyorum.anladığım kadarıyla data bozulmasından bahsediyor.Bu işlemi nasıl düzeltebilirim.Bazı programlarda veri tabanını onar diye bölümler oluyor.hiç index kullanmadım.düne kadar çalışan program şimdi bu hatayı veriyor.
Slm...Ozcank Arkadaşımın dediği gibi Tutil32 işini görür ama, Tablonu onardıktan sonra ki 196 kayıtta bozulacagını zannetmiyorum,başka bir şey var!!.Aşağıdaki kod'u tablona ekle böyle hatalarla karşılaşmazsın!;(Kod sitede de var.)
ozcank
TUTIL32.DLL dosyasını indirdim program olarak bulamadım eğer bu bir program ise link verebilirmisin.yoksa bu dosya sitem32 ye mi kopyalanacağız nasıl kullanacağım.
HBV verdiğin kod u kullanıyorum zaten.Firebird e geçtim kayıt yapabiliyorum ama bu bahsettiğim eski bir proje.Firebird de çok yeniyim hala test aşamasındayım.uygun bir proje yakalarsam deneme çalışmalrı yapmak istiyorum.
Arkadaşım zaten 3 dosya Tutil32.exe , Tutil32.dll , Verify.db bu dosyaları yazmış olduğun program dizinin içine kopyalıyorsun ordan çalışıyor.Kolay gelsin.
teşekkür ediyorum.Verdiğiniz linkteki dosyayı indirdim ama bu onarım yapacağım datadaki bütün kayıtları siliyor.Gerci ben HBV nin göndediği programla işimi gördüm ama bilginiz olsun istedim.(index kullanmamıştım)
teşekkür ediyorum.Verdiğiniz linkteki dosyayı indirdim ama bu onarım yapacağım datadaki bütün kayıtları siliyor.Gerci ben HBV nin göndediği programla işimi gördüm ama bilginiz olsun istedim.(index kullanmamıştım)
Programda, dll'de Borlandın kendine ait. Zaten dikkat ederseniz dosyaları Borland'tan indiriyorsunuz.
Belki sizde işe yaramamış olabilir, ben hiç kullanmadığım için yorum yapamıyorum.