Herkese merhabalar;
Çiçeği burnunda bir delphitürkiye üyesiyim ve imdaaat diye bağırmak üzereyim;
Arkadaşlar, benim 3 tane tabloyu birbirine bağlamam gerekiyor. Bunu yaparken de formumda bulunan bir dbedit.edittext kontrolü içerisindeki değeri sql ifadesi içerisine dahil etmeye çalışıyorum:
a:=dbedit3.edittext
a:=strtoint(b);
adoquery3.Open;
adoquery3.SQL.text:= 'SELECT C.ADI, C.SOYADI, C.GSM_NO FROM GRUPLAR A, KISIGRUP B, KISILER C WHERE A.ID=a and B.GRUPLAR_ID=A.ID AND C.ID =B.KISILER_ID';
adoquery3.Active:=true;
adoquery3.ExecSQL;
dediğimde daima aynı hata mesajı ile karşılaşıyorum: a parametresinin varsayılan değeri yok!!
Sql string içerisine formda bulunan bir değişken değeri nasıl dahil edebilirim???
Bana acilen yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
Sql içerisine formdaki bir dbedit değerini dahil etme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sql içerisine formdaki bir dbedit değerini dahil etme
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
Merhaba,
İstediğinizi
veya
şeklinde alabilirsiniz. Yalnız 2.şekle kendinizi alıştırsanız daha iyi olur.
Birinci şekilde bazen kaç tane tırnak atacağınızı karıştırabilirsiniz. O yüzden kendinizi 2. şekle yani parametre göndermeye alıştırın.
Ha unutmadan execsql i bir sonuç döndürmeyen(insert,delete ) sql deyimlerinde kullanın. sonuç döndürenler(select ) için open kullanın.
Kolay gelsin.
İstediğinizi
Kod: Tümünü seç
adoquery3.CLOSE;
adoquery3.SQL.Clear;
adoquery3.SQL.text:= 'SELECT C.ADI, C.SOYADI, C.GSM_NO FROM GRUPLAR A, KISIGRUP B, KISILER C WHERE A.ID='+DBEDIT3.EDITTEXT+' and B.GRUPLAR_ID=A.ID AND C.ID =B.KISILER_ID';
adoquery3.OPEN;
Kod: Tümünü seç
adoquery3.CLOSE;
adoquery3.SQL.Clear;
adoquery3.SQL.text:= 'SELECT C.ADI, C.SOYADI, C.GSM_NO FROM GRUPLAR A, KISIGRUP B, KISILER C WHERE A.ID=:PARAMETRE_DEGERI and B.GRUPLAR_ID=A.ID AND C.ID =B.KISILER_ID';
adoquery3.Parameters.ParamByName('PARAMETRE_DEGERI').VALUE:=A;
adoquery3.OPEN;
Birinci şekilde bazen kaç tane tırnak atacağınızı karıştırabilirsiniz. O yüzden kendinizi 2. şekle yani parametre göndermeye alıştırın.
Ha unutmadan execsql i bir sonuç döndürmeyen(insert,delete ) sql deyimlerinde kullanın. sonuç döndürenler(select ) için open kullanın.
Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis