tarih insert etme...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
tarih insert etme...
herkese kolay gelsın ...
ben adoquery kullanıyorum. tarih alanına formdan aldığım tarih biligisini insert etmek istiyorum.ama bunu sql cumlesının içinde yapmak istiyorum...
yani
adoquery1.parameters.fieldbyname('tarih').value:=date;
formatını kullanmadan ... bunu nasıl yapabilirm... ?yardımcı olursanız sevınırım ...( yapmaya çalıştım ama beceremedım .. heralde tırnaklardan kaynaklanan bi problem oldu ... )
İyi çalışmalar..
ben adoquery kullanıyorum. tarih alanına formdan aldığım tarih biligisini insert etmek istiyorum.ama bunu sql cumlesının içinde yapmak istiyorum...
yani
adoquery1.parameters.fieldbyname('tarih').value:=date;
formatını kullanmadan ... bunu nasıl yapabilirm... ?yardımcı olursanız sevınırım ...( yapmaya çalıştım ama beceremedım .. heralde tırnaklardan kaynaklanan bi problem oldu ... )
İyi çalışmalar..
query.SQL.add(' tarih between :tarih1 and :tarih2');
query.parameters.parambyname('tarih1').value:=DateTimePicker1.date ;
query.parameters.parambyname('tarih2').value:=DateTimePicker2.date ;
şeklinde kullanıyorum ama boyle değilde :tarih1 yazdığım yerde direk tarihi yazayım diyorum ... dediğim tırnak koyduğum yerlerle ilgili bi problem var sanırım ...
query.parameters.parambyname('tarih1').value:=DateTimePicker1.date ;
query.parameters.parambyname('tarih2').value:=DateTimePicker2.date ;
şeklinde kullanıyorum ama boyle değilde :tarih1 yazdığım yerde direk tarihi yazayım diyorum ... dediğim tırnak koyduğum yerlerle ilgili bi problem var sanırım ...
Merhaba,
Öncelikle ilk kullandığınızı tipi yani parametreli şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
Yok illaki ben parametresiz kullananıp başımı beleya sokacağım
diyorsanız aşağıdaki gibi bir yapı kullanmalısınız.
Kolay gelsin.
Öncelikle ilk kullandığınızı tipi yani parametreli şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
Yok illaki ben parametresiz kullananıp başımı beleya sokacağım

Kod: Tümünü seç
QUERY1.Close;
QUERY1.SQL.Clear;
QUERY1.SQL.Add('SELECT * FROM EMPLOYEE WHERE HIREDATE BETWEEN '''+DATETOSTR(DATETIMEPICKER1.Date)+''' AND ''' +DATETOSTR(DATETIMEPICKER2.Date)+'''');
QUERY1.Open;
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Merhaba
Yukarıda verdiğim örneği :
şeklinde de kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
aklıma gelmişken başınızı biraz beladan kurtarmak için QuotedStr() fonksiyonunu kafanızın baş köşesine yazmanızı tavsiye ederim. "Şurada kaç tırnak vardı " gibi sorulara mahal vermeden işinizi görmenize yardımcı olur.ofenX yazdı: Yok illaki ben parametresiz kullananıp başımı beleya sokacağımdiyorsanız aşağıdaki gibi bir yapı kullanmalısınız.
Yukarıda verdiğim örneği :
Kod: Tümünü seç
QUERY1.Close;
QUERY1.SQL.Clear;
QUERY1.SQL.Add('SELECT * FROM EMPLOYEE WHERE HIREDATE BETWEEN '+QuotedStr(DATETOSTR(DATETIMEPICKER1.Date))+' AND ' +QuotedStr(DATETOSTR(DATETIMEPICKER2.Date)));
QUERY1.Open;
Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com