Merhaba arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim. Yapmak istediğim şu;
program çalıştıgında belirli aralıklarla SQL SERVER veritabanına bağlanıp ordan veriyi çekip ekrana yazmak. veritabanı internet üzerinde. bunu timer ile yaptım. fakat internet olmadıgı zamanlarda takılma oluyo. try except kontrolü koydum. applicatrion.progressmessage da koydum ama istediğim verimi alamıyorum. sonuçta bağlanırsa veriyi alıp yazacak bağlanamaz sa bişey yapmıcak. bunu Thread kullanarak yapabilir miyim ?? bu arada Thread hiç kullanmadım
hocam teşekkür ederim. sorumu söyle değiştirmek istiyorum. hurriyet haber alarmı gibi bişey yapmak istiyorum aslında. internetten güncel verileri alıp ekrana yazacak. bu veriler yönetici tarafından günlük girilecek haberler. bunu sql serverla mı yapmak mantıklı yada başka bişeyle mi en kolay o geldiği için öyle yaptım.
rss ve xml çözüm yolu olmalı, çok bağlantı olursa, vt ye direk bağlantı gibi çözümler problem yaşayabilir amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok bence (mümkünatı olsaydıda keşfedilmeseydi daha iyiydi ama ) benzer uygulamalar hep bu şekilde
evet hocam bencede xml ve rss (nedir bilmiyorum ama:)) en iyi çözüm. zaten sonuçta fazla bir veri yok. en fazla 255 karakterlik bir mesaj olacak. bunlarla ilgli örnek nerden bulabilirim? yardımlarınız için sağolun