editte sağdan yazdırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

editte sağdan yazdırma

Mesaj gönderen selman »

Merhaba;
Ben edite girdiğim bir sayıyı sağdan yazdırmaya çalıştım fakat bir türlü yapamadım. edite mesala 1111 gibi bir sayı yazdım.Bunu 1,111 olarak
sağdan yazdırmak istiyorum Bunu nasıl yapabilirim.. Şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Sağa Sola ortalama işlemini TEdit objesi desteklemez ama TAligment Sınıfından yaralanarak bunu yapabilirsin.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bindelik kullanmak istiyorsan ve bunu kodla yapmak istiyorsan linki aşağıda tıkla
Link
viewtopic.php?t=1130&highlight=edit

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam.

- Programcılık daha önce de bir çok kez bahsettiğim gibi bir anlamda da ilüzyonist olmak demektir. Delphi de çok güzel bir araçtır.

- Sağa yanaşık bir Edit ihtiyacın olduğunu gördüm. Bahsedeceğim metodu deneyen oldu mu bilmiyorum ama bugüne kadar kimsede rastlamadım, ilk defa burada sana açıklıyorum... :)

- Alignment özelliğine sahip standart bileşenlere bir göz at, hangisinde var ? Bileşen paletinde, hemen TEdit'in yanında ne görüyoruz, TMemo.... :)

- Bir TMemo koy ve alignment olayını taRightJustify yap. Sonra da KeyPress olayına

Kod: Tümünü seç

If Key = #13 then key := #0;
yazıp enter olayını engelle veya bir sonraki alana gönder, oldu sana RightAlign'li bir TEdit... :wink:

- OnExit olayına da formatfloat ile numara olayını yerleştir, oldu sana TNumberEdit.. :wink:

- Ben hep bu tekniği kullanırım. Bu konuda da üçüncü parti bileşen olayına lüzum kalmadı... :idea:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

mrmcop yazdı:- Ben hep bu tekniği kullanırım. Bu konuda da üçüncü parti bileşen olayına lüzum kalmadı... :idea:
bu seferde kurtardın hocam, ama kaçış yok :lol:

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Herkese Selamlar,

Bir konuya parmak basmak istiyorum ki, o da Editte sağa dayalı olarak hem yazıp hem formatlama olayı bahsedildiği kadar kolay bir iş değil :cry:

Ben bu iş için bir ara baya uğraşmıştım, yani daha yazıyı yazarken formatlama yapması olayı biraz karışık bir iş. Hatta sn günlerde yeniden üzerinde çalışıyorum ve farklı bir bakış açısıyla yeni bir şey yapmayı planlıyorum. Bittiğinde siteye göndreceğim ve inşallah herkesin derdine de çare olmuş olacak :)

Zira formatlama işleminde pek çok kombinasyon var ve bu kombinasyonlarda (eğer editi kullanırken dikkat etmeye kalkışırsanız) windows'un messagingine kadar inersiniz :)
Ondan sonra herşey sarpa sarmaya başlıyor zaten.

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@Kuri_TLJ Selam..
Bir konuya parmak basmak istiyorum ki, o da Editte sağa dayalı olarak hem yazıp hem formatlama olayı bahsedildiği kadar kolay bir iş değil
Zira formatlama işleminde pek çok kombinasyon var ve bu kombinasyonlarda (eğer editi kullanırken dikkat etmeye kalkışırsanız) windows'un messagingine kadar inersiniz
Ondan sonra herşey sarpa sarmaya başlıyor zaten.
- Bu kadar büyütecek bişi yok aslında.. Satır satır yazarsanız aslında çok basit olduğunu göreceksiniz. :idea:

- Bu tarif edilen TMemo sağdan yazarak aslında bütün işi üzerine almakta. :wink:

- Edit'ten çıktığında yani OnExit olayında FormatFloat ile virgüllü hale dönüştürülebilir.

- Eğer yazarken ayırsın diyorsanız da yapacağınız işlem KeyPress veya KeyUp (OnChange değil!) olayında; virgülleri, noktaları veya tek tırnak işareti; ayraç neyse mevcut olanları bulup temizleyip tekrar formatlayıp yazmak.

- Sonra da bu işi yapmadan önce Selection Start noktası yani cursor pozisyonu neresiyse, bu formatlama işleminin bitiminden sonra oraya konumlanmak. 8)

- Copy/Paste (Kopyala/Yapıştır) ile yazılanları zaten kontrol altına alırsınız.

- Aman yanlış anlamayın, gereksiz yere başka metodlara yönelip vaktinizi harcamayın diye yazdım bunları. Windows mesaj sistemini en az sizin kadar seviyorum ve ben dahi hız ve kontrol bakımından çok kullanıyorum.

- Siz tasarımınızı yapın. Burada paylaşalım. :)
Resim
Resim ....Resim