IBDataset de kayıt siliyorum ama kapatıp açınca geri geliyo
-
- Üye
IBDataset de kayıt siliyorum ama kapatıp açınca geri geliyo
IBDataset de kayıt siliyorum ama kapatıp açınca geri geliyo sildiğim kayıt. Ama yeni kayıt girince silinmiyo kalıyo. Transaction1.CommitRetaining; falan hepsini denedim ama
Transaction1 i de ReadCommitted olarak ayarladım. eee sorun nerde ???

Extreme_Programmer
s.a.
sanırım sorun ibdataset in deletesql ine yazdığın kodda veya silmeye çalıştığın kayıt yeni eklenmişse key alanın değerini almamış olabilir.
yeni kayıt ekle
programı aç kapat
bi kayıt daha ekle
sonra iki kaydı da sil.
eğer birini silip diğerini silmiyorsa dediğim gibi yani eklediğin kayıt key anahtar değerini almadığı için silmiyordur. yeni kayıt ekledikten sonra açıp kapatman gerekebilir. veya ibdatasetin generator field ini ayarlaman lazım.
eğer iki kayıtta silinmediyse delete sql ini kontrol etmen lazım gibime geliyor.
kolay gelsin.
sanırım sorun ibdataset in deletesql ine yazdığın kodda veya silmeye çalıştığın kayıt yeni eklenmişse key alanın değerini almamış olabilir.
yeni kayıt ekle
programı aç kapat
bi kayıt daha ekle
sonra iki kaydı da sil.
eğer birini silip diğerini silmiyorsa dediğim gibi yani eklediğin kayıt key anahtar değerini almadığı için silmiyordur. yeni kayıt ekledikten sonra açıp kapatman gerekebilir. veya ibdatasetin generator field ini ayarlaman lazım.
eğer iki kayıtta silinmediyse delete sql ini kontrol etmen lazım gibime geliyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Üye
Sorunu buldum yinede sağolun çok denedim en sonunda sourn CacheUpdates den kaynaklanıyomuş. CachUpdates i açınca sildiklerim geri geliyo. ApplyUpdates demem gerekiyo galiba. Neyse
Ha bide bişey sorcam mesela bi datamodul un içinde her tablo için birer tane IBDataset var her birine ayrı ayrı IBTransaction göstermem mi iyi olur yoksa hepsini tek bi IBTransaction a mı bağlamam daha mı iyi olur ?
Bide bunlar arasındaki master-detay ilişkisini mastersource özelliğinden mi ayarlamam gerekir. Yoksa DataSet in SQL leriyle de 2 IBDataSet arasında ilişki kurabilir miyim ? Teşekkürler. Biraz çok yazdım galiba IBX i yeni kullanınca
Ha bide bişey sorcam mesela bi datamodul un içinde her tablo için birer tane IBDataset var her birine ayrı ayrı IBTransaction göstermem mi iyi olur yoksa hepsini tek bi IBTransaction a mı bağlamam daha mı iyi olur ?
Bide bunlar arasındaki master-detay ilişkisini mastersource özelliğinden mi ayarlamam gerekir. Yoksa DataSet in SQL leriyle de 2 IBDataSet arasında ilişki kurabilir miyim ? Teşekkürler. Biraz çok yazdım galiba IBX i yeni kullanınca

Extreme_Programmer
İlk sorunuz için farklı databaseler kullanmıyor iseniz tek transaction yeterli. Master-Detail ilişkisini normal ibtable ile yapabilirsiniz. Ayrıyeten datasetler ile de program içinden siz kodlar ile key alanlara göre kendinizde yapabilirsiniz. Ben genelde kendi kontrolumde yapıyorum master detail ilişkisini.programmer_18 yazdı: Ha bide bişey sorcam mesela bi datamodul un içinde her tablo için birer tane IBDataset var her birine ayrı ayrı IBTransaction göstermem mi iyi olur yoksa hepsini tek bi IBTransaction a mı bağlamam daha mı iyi olur ?