Client , Server Mimarisi

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Client , Server Mimarisi

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;
MSSQL ile databaseler Gaziantepte olan ve istanbuldan çalışacak bir proje geliştiriyorum. Bu konuda engin fikirlerinizi bekliyorum.

Çalışma mantığı.
1)Gaziantepte üretim yapılıyor ürün ve barkod bilgileri vtye yazılıyor (120 tane alan var)

2)ürün sevk ediliyor(Vtde ilgili işlmeler yapılıyor. Buraya kadar herşey bir fabrika içinde ağ ile gerçekleşiyor ve hiçbir sorun yok)

---------------------------------
Şimdi istanbul için kurduğum mantık.
1)Gelen ürünler el terminali ile okutuluyor.
fakat bu barkod bilgileri gazintepteki birinci databasede ilgili satırlar gaziantepteki diğer databaseye insert into ile aktarılıyor.

Sonra depoya alma işlemi gerçekleşiyor ve yine gaziantepteki. databasede bilgiler editleniyor ve ilgili değeler yazılıyor.
Sonra sevkiyat işlemi yapılıyor ve gaziantepteki bilgileri editlenerek işlemler yapılıyor.

Bu işlemler haricinde güneş prog. stok giriş, depolar arası transfer ve irsaliye kayıtları ilgili şirketlere oluşturuluyor (güneş prog. gaziante ve oradaki databasede)
Bir işlemde ortalama olarak 350-500 satır bilgi ile işlem yapılıyor alann olarakta 120 alan var her satırda.

Bağlantı olarak vpn modem ile statik ip ile sql servera bağlanıyorum.

Sorun işlemlerin çok yavaş olması Bunu nasıl çözebilirim acaba.

Not: Sorgulamalar insert into gibi işlemlerin hepsini programdan yaptırıyorum yani. sp veya triger kullanmayı bilmediğimde böyle yapmak zorundayım.

Saygılarımla.
Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]