"Capability not supported"

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
sibel
Üye

"Capability not supported"

Mesaj gönderen sibel »

Merhabalar,

Belki de delphi ile ilgili en çok soru "Capability not supported" 'dan sorulmuştur.işin gerçeği çoğu yerde bişeyler var, ama yardımcı olacak tarzda değil.

Table larım SQL Server üzerinde.Ve programda, gridden başka forma ki Function a gidip, oradaki bilgiyi ana formuma döndürmak istediğimde bu hatayı veriyor.İndexte herhangi bir sorun yok.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Selam,

Bu mesajı genelde büyük veritabanlarından farklı özellikteki sql ifadelerini database desktop gibi bir uygulamada çalıştırmak istediğinizde karşınıza çıkar. Böyle bir durumla karşılaşmamak için uygulamanızda kullandığınız database'in toolları ile denemek istediğiniz şeyleri yapabilirsiniz (Sql Server-Query Analyzer, Oracle-Sql Plus veya 3rd parti programlar)

Programınız içinde BDE kullanıyorsanız Database nesnesini eksik etmeyin...

P.S. Servise geç kaldım o yüzden hızlıca bir şeyler yazmaya çalıştım. Eğer yanlışım varsa yarın düzeltirim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Mehmet kardeşimin de dediği gibi, client (istemci) taraftaki uygun sürücülerin yüklü olmaması yada server (sunucu) da kurulu veritabanının desteklemediği bir yazım (syntax) ile karşılaşınca olmuş olabilir. Aynı sorun benim başıma interbase 5.x lerde gelmişti. Local de ücretsiz olan (o zaman ki) interbase veritabanı server üzerine kurulup istemciden bağlantı kurmaya çalıştığımda böyle bir mesajla karşılaşmıştım. Daha sonra Freeman35 kardeşimin yardımlarıyla durumun bir lisans sorunu olduğunu anlamıştım :( (lisans alınca activate key diye bir key ile olay çözülüyormuş) :wink:
Kullanıcı avatarı
chnyildirim
Üye
İletişim:

Re: "Capability not supported"

Mesaj gönderen chnyildirim »

Ben de bunda takıldım. Programım BDE kullanıyor. Basit bir union all yapamıyorum. "Capability not supported" mesajı alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
orhancc
Üye
İletişim:

Re: "Capability not supported"

Mesaj gönderen orhancc »

Çözümü burada anlatılmış...

http://edn.embarcadero.com/article/25183