Datasetlerin Kontrolü

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ertline
Üye
İletişim:

Datasetlerin Kontrolü

Mesaj gönderen ertline »

S.A. Arkadaşlar,
Yaptığım programda datasetleri ve datasource leri bir datamudül(name:data) içinde tutuyorum.
Datamodülün içinde;

CARI_MASTER
CARI_DETAIL
STOK_MASTER
STOK_DETAIL
FATURA_MASTER
FATURA_DETAIL

gibi tablolarım var.Programda ana formu ve bu datamodülü AutoCreate ediyorum, diğerleri manuel create edilip kapatılıyor.
Yukarıdaki MASTER tabloları datamodülün Create olayında open yapıyorum.MASTER tabloların DETAIL lerini de MASTER tabloların After Open ınında açıp Before Close unda da Close yapıyorum.,
Ama bu durumda bütün datasetler open oluyor.

Yapmak istediğim kullanılacak datasetin sadece gerektiğinde open olması ve işlevi bittikten sonrada Close edilmesi.Bunu formun Createsine yada Active sinde yapsam sanırım formun açılışı yavaşlar(veriler fazlalaşınca).
Bu konuda sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var.Eğer hepsi open olursa program çok yavaş işleyecek gibi geliyor bana.
"Bilginin Doruğuna Hep Birlikte..."
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Formun OnShow'unda açman en uygunu :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
ertline
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ertline »

Kuri Hocam active sine yada createsinde yapılması datalar fazlalaşınca yavaşlamasına sebep olur dedi.Bu konuda bir sıkıntı olur mu acaba?
"Bilginin Doruğuna Hep Birlikte..."