run-time error '3265'

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
nkongur
Üye

run-time error '3265'

Mesaj gönderen nkongur »

merhaba,
firebirdü kullanmakta oldukça yeniyim
sistemimde firebird 1.5 kurulu
oluşturduğum tabloda tek bir alan varken kayıt yazdırmada problem yaşamıyorum. fakat 1 den fazla alan olunca 2. alanı yazdırırken yukarıdaki hatayı "Öğe istenen ad veya sıra sayısı ile ilişkili derleme içinde bulunamıyor" mesajı ile birlikte alıyorum.
yazdığım kod aşağıda. her nekadar vb6 ile program geliştirsem de ado komutlarında fark yoktur sanırım

Kod: Tümünü seç

Dim cn As New ADODB.Connection
Dim rs As New Recordset
Dim n As Long
cn.Open "Provider=ZStyle IBOLE Provider;Data Source = localhost:D:\BD1.gdb;user id= 'SYSDBA';password='masterkey'"
rs.Open "Select VB1 from TB ", cn, adOpenKeyset, adLockOptimistic
For n = 1 To 10
rs.AddNew
rs("VB1") = CStr(n)
rs("VB2") = "XYZ" + CStr(n)
Next
rs.Update
rs.Close
cn.Close
hata sadece 2. bir alana yazdırmak isteyince çıkıyor. microsoftun sitesinde bu hatanın sebebi olarak türkçe lokalizayonu ve "i" "İ" harflerinden dolayı kaynaklandığı yazılı ama test için oluşturduğum db de özellikle hiçbir türkçe ile karışabilecek harf kullanmadım.
önerilerinizi bekliyorum.
saygılar.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Delphi kullanırsan geçer :P

Şaka bir yana, VB'den hiç anlamam da

Kod: Tümünü seç

rs.Open "Select VB1 from TB ", cn, adOpenKeyset, adLockOptimistic 
burada VB2'yi seçmemişsin. Ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Tabloda PK var mı?
nkongur
Üye

Mesaj gönderen nkongur »

:D evet hakikaten ondanmış. utandım şimdi :oops:
aslında hep yıldız kullanırdım ama bir yerlerde direck field adı ver daha hızlı olur diye okumuştum. demekki yeni kayıt yaparken hepsi seçilecekmiş. çok teşekkürler
delphi ye geç kurtulursun demişsin. haklılık payın var bu konuda. ama yaşım 36. programcılığı hobi olarak yapıyorum. kırk yılda bi işim düşüyor kod yazmaya. bütün bunlaraı göz önüne alınca yeni bir dil öğrenmek çok büyük problem olarak karşıma çıkıyor. öte yandan şunu da itiraf etmek lazım vb6 için kaynak bulmak delphi için kaynak bulmaktan daha zor. sanırım birazda kullanılan dilin ruhu programcıya yansıyor. en azından şu firebird meselesinde delphi için onbinlerce örnek yazı varken vb6 için ancak 1 tane bulabildim.
çözüm için çok teşekkürler :wink:
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Hocam ben de de yaş 36 ve ben daha yeni başladım programcılığa. Zevkli ve güzel olur, sebeblerini zaten saymışsın, sen iyisi mi geç delphi'ye :) :) :)
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim