Şaşıracaksınız ama gercek Firebird De Table Namede <
Şaşıracaksınız ama gercek Firebird De Table Namede <
Şaşıracaksınız ama gercek Firebird De Table Namede buyukkucuk harf ayırımı oldu nasıl oldu anlamadım.
Query SQL text icinde select * from Kart derdim ve sorunsuz calisirdim.
amma ne oldu anlamadım table doest not exists mesajı vermeye basladı Kart yerine KART dedim duzeldi.
nedir acabı sebebi o kadar Query tek tek degistirmem lazim.
Not:
Formları Auto create den kurtarıp Create new edince bu oldu.
Query SQL text icinde select * from Kart derdim ve sorunsuz calisirdim.
amma ne oldu anlamadım table doest not exists mesajı vermeye basladı Kart yerine KART dedim duzeldi.
nedir acabı sebebi o kadar Query tek tek degistirmem lazim.
Not:
Formları Auto create den kurtarıp Create new edince bu oldu.
Bence başka birşeyler kalmış olabilir. Ben daima Table ve Field adlarında Türkçe Karakter Kullanmadan ve BUYUK HARF olarak yazarim. Aslinda SQL komutları dahil hepsi buyuk harf olarak kullanırım.
Birden fazla DB Server'da çalıştığında böye sorunlarla kaşılaşıyorsun. Özellikle Küçük İ harfi hep sorun oluşturuyor.
Kolay Gelsin
Birden fazla DB Server'da çalıştığında böye sorunlarla kaşılaşıyorsun. Özellikle Küçük İ harfi hep sorun oluşturuyor.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
abi sıfırdan kac kere kurdum. ayni
IBexperde sroun yok tek sorun Queryler de
Query icinede eger Select * from Kart demişşem Firebird de calismiyor.
Query Select * from KART
Yaparsam calisoyur.
Yine aynı eger order by da KODU dersem calismiyor onun yerine ORDER BY KART.KODU dersem calisiyor.
SayetInterbase 6.0.1 yuklersem sorunum yok zaten epeydir oyleidi
IBexperde sroun yok tek sorun Queryler de
Query icinede eger Select * from Kart demişşem Firebird de calismiyor.
Query Select * from KART
Yaparsam calisoyur.
Yine aynı eger order by da KODU dersem calismiyor onun yerine ORDER BY KART.KODU dersem calisiyor.
SayetInterbase 6.0.1 yuklersem sorunum yok zaten epeydir oyleidi
s.a.
Olay sqllerde ki Farklı iki (veya daha fazla tabloda)aynı alan adı varsa ve o alan adına göre bi işlem yaptığım zaman meydana geliyordu. yalnız bu queryleri ben fb de hazırlıyordum ib de çalıştırmaya çalışınca veriyordu bu mesajı.
kolay gelsin.
bu mesajla bi aralar bende karşılaşıyordum. Ancak bde kullanmıyorum.Ambiguous field name between table
Olay sqllerde ki Farklı iki (veya daha fazla tabloda)aynı alan adı varsa ve o alan adına göre bi işlem yaptığım zaman meydana geliyordu. yalnız bu queryleri ben fb de hazırlıyordum ib de çalıştırmaya çalışınca veriyordu bu mesajı.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Bu hatayı aşmak için field'ın hangi tabloya ait olduğu yazmanız lazım. @aslangeri'nin dediği gibi 2 tabloda da no alanı varsa mesela hangisinden seçeceğinizi yazmanız lazım.
select a.NO, a.AD, a.SOYAD, b.E_MAIL
from tablo1 a, tablo2 b
where a..... = b. ...
gibi bir SQL yazman lazım.
Bir de neden BDE, gül gibi IBX dururken
Kolay gelsin.
select a.NO, a.AD, a.SOYAD, b.E_MAIL
from tablo1 a, tablo2 b
where a..... = b. ...
gibi bir SQL yazman lazım.
Bir de neden BDE, gül gibi IBX dururken

Kolay gelsin.
Hata veren SQL kodunun tamamını, SQL kodu içinde kullandığın tabloların yapısını (CREATE TABLE...) ve son olarak da hata mesajının tam metnini (copy, paste) versen aslında sorunun ne BDE'den ne dbExpress'ten ne de IBX'ten kaynaklanmadığını hem sen hem de biz gayet güzel bir şekilde göreceğiz gibime geliyor.
İyi çalışmalar.
İyi çalışmalar.
sanırım ben anlatamadım.
Ben sorunun nerden kaynaklandıgını biliyorum. Sorun interbase yerine firebird kullanmadan kaynaklanıyor.
Olay sudur abi.
ben ondeden (firebird vei sizi tanımadan once ) interbase 6.0 kullanıyorum ve yaklasık 190 adet formdan olusan 10 ' a yakın exe de kullanıyorum ve bunların hepsini Query lerle yapmısım ve bde kullanmak zorundayım benim zamanım IBX ler yoktu yada vardı ben gormemiştim.
Şimid bende dedimki Interbase yerine firebird kullanayım. aha iste sorun burda cıktı. sayet ben interbase uzerine direk firebird kurarsam sorun yok. amma interbase yuklemeden direk firebird kuararsam yukarda bahsettigim sorunları yasıyorum. burdaki Query tek tek IBX yapmak cok zamanımı alır ama yavas yavas yaparım tabi istediigim bu sorunu okus pokusla cozme yonetimi varmı onu ogrenmek.
Yani interbase yuklemeden direk Firebird yukleyince karsılastıgım bu sql mesajlarını nasıl cozerim.
tsk ederim
Ben sorunun nerden kaynaklandıgını biliyorum. Sorun interbase yerine firebird kullanmadan kaynaklanıyor.
Olay sudur abi.
ben ondeden (firebird vei sizi tanımadan once ) interbase 6.0 kullanıyorum ve yaklasık 190 adet formdan olusan 10 ' a yakın exe de kullanıyorum ve bunların hepsini Query lerle yapmısım ve bde kullanmak zorundayım benim zamanım IBX ler yoktu yada vardı ben gormemiştim.
Şimid bende dedimki Interbase yerine firebird kullanayım. aha iste sorun burda cıktı. sayet ben interbase uzerine direk firebird kurarsam sorun yok. amma interbase yuklemeden direk firebird kuararsam yukarda bahsettigim sorunları yasıyorum. burdaki Query tek tek IBX yapmak cok zamanımı alır ama yavas yavas yaparım tabi istediigim bu sorunu okus pokusla cozme yonetimi varmı onu ogrenmek.
Yani interbase yuklemeden direk Firebird yukleyince karsılastıgım bu sql mesajlarını nasıl cozerim.
tsk ederim
Şu linkte yeterli açıklama var:
http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm? ... 735&page=1
Ambiguous Field Name FireBird diye Google'da arama yaparsanız daha bir çok cevap çıkıyor.
http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm? ... 735&page=1
Ambiguous Field Name FireBird diye Google'da arama yaparsanız daha bir çok cevap çıkıyor.