DbWorkbench de Exception Error

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

DbWorkbench de Exception Error

Mesaj gönderen gkimirti »

fahrettin abinin gosterdigi sekilde referential integrity (dogru mu yazdım bilmem) saglamak icin beforedelete trigerina gerekli kodları yazıp eger child tabloda baglı bulunan bir kayıt varsa silmeye izin vermemesi uzerine calısırken (amma uzun cımle oldu)
exceptionları gormek isteyince (sol kenarındaki + ya tıklayıp tree acmak isteyince)
soyle bir hata verdi:

Kod: Tümünü seç

ISC ERROR MESSAGE:
aritmetic exception, numeric owerflow, or string truncation
Cannot transliterate character betweencharacter sets
simdi bu ne demek oluyor
yazdıgım exceptionları goremiyorum artık
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
hakkus
Üye

Mesaj gönderen hakkus »

Merhabalar,
IbExpert le bende bir exception create ettim.
Database başka bit tool'la açtığımda (DbWorkbench, EMS..vs) aynı hatayı almaktayım.
Eğer IbExpert'le açarsam yine sorun yok...???
saygılar
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

sorunu buldum
DbWorkbench de exceptions lar icinde turkce karakterler sorun cıkartıyor
mesela buyuk i harfini I yapınca calısıyor
isin garibi ibexpert de hic sorun cıkartmıyor
galiba dbworkbench de ozel karakterlerle ilgili bi sorun var
neyse boyle idare edcez artık
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

yeri gelmisken referential integrity icin trigger icine kodu elle yazdiysaniz bu is tablolar arasi ilskiler ve tablo sayisi arttikca icinden cikmasi zor bir hal alir. Erwin veya Power Designer isimli programlar ve bunlarin muadili veritabani tasarim araclari gorsel olarak olusturdugunuz ve gorebildiginiz veritabani tasarimini sectiginiz hedef veritabaninda komple create eder. Hem tablolari, hem primary key indexlerini, hem iliskilerden dolayi sorgulamar sirasinda hizi arttiracak foreing key indexlerini, hem de referential integrity 'yi olusturaak butun triggerlari-

Bu tur araclar sayesinde bir veritabanina cok kolay tepeden bakis saglayabilirsiniz. Hangi tablolar nasil iliskili seklinde. Tablo sayininizin yuksek oldugunu durumlarda (mesela 100 den fazla ) aksi bir sekilde proje hakimiyetini saglamak pek olasi degil bence. ki tablo sayisi 10 tane bile olsa bu araclari kullanmak avantajlidir. Yaptiginiz tasarimi print edip duvariniza yapistirdiniz mi artik butun guc siydedir :D