Hack Koruma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ozz_deniz
Üye

Hack Koruma

Mesaj gönderen ozz_deniz »

Değerli Arkadaşlar;

Birkaç ay önce yazdığım, birçoğumuzun yaptığı gibi turbopower comp. kullanarak kendimde üzerine bir algoritma ekleyerek lisanslama işini hallettiğim, koruma için hiçbirşey yapmadığım programlarımdan birini geçen gün birde baktım kırıp bir forum sitesine koymuşlar.

Site : http://www.ekaynak.kazorum.com

benimki gibi, çoğumuzun bildiği, piyasadaki birçok programı kırıp koymuşlar siteye.

Basit bir programdı, ama oldukça sinirimi bozdu, hatta şevkim kırıldı, bunu söylemek zor ama mesleğimi seven biri olarak inanmazsınız son bir haftadır hiçbirşey yapasım gelmiyor.

Şimdi işi gücü bırakıp uzunca bir zamandır ihmal ettiğim program koruma anti hacking in üzerine düşmek istiyorum, bu konuda bana yardım edecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Biliyorumki kırılmayan programı yazmak çok zor, ama en azından böyle ayak takımı kıramasın.

Birde elbette aramızda çok becerikli arkadaşlar vardır, bu adamlara bir cevap verilmeli diye düşünüyorum.

Teşekkürler,
Herkese Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;
Bu konu forumda uzun uzadıya konuşuldu arama yaparsanız çok fazla sonuç bulacaksınız.

Canınızı sıkmanıza gerek yok programınızı kırılması aslında bir açıdan iyi çünkü demekki işe yarayan bir prog mış ki kırılmış zaten kıran kişler onu geliştiremeyecekleri için yine top sizde oluyor.

Düşünsenize piyasadaki milyondolarlık prog. bile kırılıyor onla bu yatırama üzülmüyorlarsa sizinde üzülmeniz için hiç gerek yok bunlar olağan şeyler.
:wink:

Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen fduman »

Sizin bahsettiğiniz crack. Hack değil. İki terimi birbirine karıştırmayalım.

Aslında crack için yapabileceğiniz çok fazla birşey yok. Üzülmeyin. Eğer üzerinden para kazandığınız bir program ise (ki öyle sanırım) yasal yollara başvurabilirsiniz. Öncelikle ilgili site admini ile bağlantı kurup yazılımınızın yayından kaldırılmasını isteyin.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

itiraf ediyorum ki bende crack yapan biriyim. Ama hazirladigim cracklerden sadece birini yayinladim simdiye kadar. O firmaninda hakettiğini düşünüyorum. Daha çok eğlence olsun diye kırıyorum.

Bence programın kırıldığı için üzülme. Hatta sevin çünkü; çok yararlı olduğunu gösterir. Artı yaygınlaşmasını hızlandırır. Hiç bir firma güvencesi olmayan programa veri girip kendini riske atmaz. Programları genelde incelemek için kırarlar (winzip,winrar, v.s dışında).

İntikam almak için şunu yapalirsin. programı her zamanki gibi yazmaya devam et. Hatta kırılmasını kolaylaştır. Ama kırıldığını anlayabileceğin 2. bir koruma yeri daha yap. Bu koruma kurulumdan sonra 1 yıl gibi uzun bir süre sonra aktif olsun. Aktif olduğunda veri tabanındaki tüm verileri bir şifreleme algoritmasıyla şifrele (kendi oluşturacağın). O zaman gelip seni bulmak zorunda kalacaklardır. Satış fiyatının 10 katı fiyatına verileri düzeltebileceğini söylersin.
Bundan iyi intikam olmaz sanırım.

Birde program kırılmasın diyorsan firma bazlı derleme yap. Her firmaya ayrı exe yani. Firma bilgileri direk formalarda tut. (değişkenlere yükleyerekte yapma çünkü değişkenlerde kolayca değiştirilebilir)

Kolay gelsin.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Programın kırılmasını zorlaştırmak için aşağıdaki maddelere dikkat edebilirsiniz:

1- Lisans bilgisi girişinde, başarıyla girdiniz, yanlış gibi hata mesajları ve yazılar göstermeyin.
2- Lisans bilgilerini Registerye veya DB'ye kaydetmeyin.
3- Çok yaygın olan compress programlarıyla korumaya çalışmayın.
3- Hazır bileşenlerle korumaya çalışmayın.
4- lisans kısmına girilen verilerin metin yada rakam olup olmadığını denetleyin.
5- Klasör, dosya oluşturulma tarihini kontrol amaçlı kullanmayın (aslında trial yapmasanız daha iyi).
6- lisans ile ilgili fonksiyon ve değişken adlarında: lisans, test, demo, kontrol, v.s. gibi dikkat çekecek isimler kullanmayın.
7- installer'ların serial kontrolünü kullanmayın.

Ne kadar zor bir koruma yaparsanız crackerları cezb edersiniz. Sırf kırmış olmak için kırmaya çalışırlar. Örnek ETA algoritması.
ozz_deniz
Üye

Teşekkürler

Mesaj gönderen ozz_deniz »

Arkadaşlar çok teşekkür ederim, özellikle bk ve mkysoft arkadaşlarıma

tüm programlarımda, lisansla ilgili verdiğim mesaj ları iptal ettim, ilgili formların ve buttonların ismini değiştirdim. exenin size ını ve change date ini kontrol eden bir functionu programın kilit noktalarına koydum, fonksiyon bir crack olayı varsa, direk sorgusuz sualsiz prgyi kapatıyor,
birde bir sorum olacak mkysoft arkadaşıma, lisans bilgilerini dbde ve registery de saklama demişsin, bunun için bir komponent mi kullanmalıyım? Birde bu exe compress programları için bir önerin var mıdır özellikle şudur diyebileceğin.

Tekrar herkese teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Mesaj gönderen kelaynak2 »

@ozz_deniz
Programınızın adını öğrenebilirimiyim.Ne işe Yarıyor.Selamlar
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Aynı forumda bizim beta aşamasındaki programı da crackleyip yayınlamışlar.Zerre kadar moralim bozulmadı, aksine bi o kadar memnun oldum.Hatta altına da not düşmüş, bu kadar güzel bi programın bu kadar kötü koruması olması çok garip diye..Dileyen kırsın kullansın memnun olurum.Zaten çok çok basit bir güvenlik sistemi kullandım, algoritma falan da yok, gerek de yok..Takılma bence buna..

Kolay gele..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

lisans bilgilerini kendi oluşturacağın bir dosyada tutabilirsin. Dosyanın ismini bir eklentiymiş gibi dll dosyası yapabilirsin. Dosyada değişiklik yapınca değiştirilme tarihinin değişmesine izin verme.

bLue aLonE doğru söylemiş. En iyisi bunları hiç kafaya takma. Programı daha kullanışlı hale getirmek için harca zamanını. Kolay gelsin.