fbconfigmanager hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

fbconfigmanager hakkında

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.Al.arkadaşlar.fbconfigmanager ı firebird un sitesinden indirdim.ben fb de yeniyim.bu fbconfigmanager in kullanım amacı nedir.birde kuramadım arkadaşlar.şöyle bi hata veriyor.firebird server is not installed your computer diye.benim bilgisaayarımda fb 1.5.3 kurulu.ama fb kurulu deyil diyor.yardımlarınız için teşekkü ederim arkadaşlar iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ben FB config manager'i Firebird'ün firebird.conf dosyasının olduğu yere kopyalayıp orada çalıştırmıştım bir sorunla karşılaşmadım.

Sizde aynı şeyi deneyin belki o sebeple olabilir. Daha olmadı, FB'yi kaldırın sonra tekrar Install edin, belki Registiry'e doğru şeyler yazılmamış yada bir başka program tarafından yanlışlıkla bozulmuş olabilir.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

saolasın kuri kardeş dediğin gibi çalıştı.ama bişey sormak istiyorum bana bu hangi amaç için lazım olacak .açtım inceledim vt de yaptığım ayarları görebiliyorum ama .neyde kullanacam bunu .sadece vt özelliklerini görmemi sağlayan bi toolmu biraz bilgi verebilirmisin.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Sadece bakmaya değil onları düzeltmeye ve değiştirmeye yarıyor.
Nasıl kullanılır dersen, Soldaki Config satırını seçip, sağ taraftaki bölüme yazıp kaydet diyorsun, En son değişiklikler bittiğinde Alttaki Kaydet butonuna basıyorsun ve değişiklikler kaydolunuyor.

Bunlar FB'nin perormans ayarlarıdır. Yani üzerinde çalıştığı server'a işletim sistemine göre veya uygulamalarınıza göre şekillendirilebilir ayarları ordan düzenliyorsunuz. Şu kadar Memory Kullan, CPU Priority'sini arttır düşür, Sort için bu kadar alan kullan, Sayfa size'ı şu kadar olsun vs. vs.

Bu konuyu Terminatörün yazdığı yazılarda görebilirsin. Orda kendisi daha detaylı olarak açıklamıştı. Devamını da yazar (vakit bulursa)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

saolasın kuri kardeş teşekkür ederim iyi çalışmalar.