QReport da Sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

QReport da Sorun

Mesaj gönderen şimal »

Merhabalar...
Şimdi ben Quic Repor ile şöyle bir yöntem izledim...
Bir form var önce oradan kriterler seçiliyor... Sonra rapor al butonu ile rapor çağırılıyo... Kriterlerin girildigi formun query nesnesi datamodule de raporun nesnesi ise TQuickRep nesensinin olduğu formda... (Delphi 6 kullaniyorum hala:) )
Sorunum şu:
Kriter formundan rapor al dediğimde rapor ekrana geliyor. Raporun herhangi biryerini tıkladığımda kriter formu öne geliyor. Bu bir sefere mahsus gerçekleşiyor. Yani raporda close buttonuna tıkladığımda kapatmıyor...
Bunun nedeni nedir acaba? Aynı yöntemi başka bir projede uyguladim. Sorun cikarmiyor. Acaba kriter formunda kullandığım standart olmayan complerden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

acaba formun sitili StayOnTop (her zaman en üstte) kalmış olabilir mi? Bir kontrol edin özelliklerini.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

maalesef degil... fsnormal
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam.

- Problem rapor formu kapatıldığında, kriter formu da gereği kalmadığından kapansın istiyorsunuz. Doğru mu anlamışım ...?

- Şu şekilde yazmışsınız.
...
Bir form var önce oradan kriterler seçiliyor... Sonra rapor al butonu ile rapor çağırılıyo
...
...
Kriter formundan rapor al dediğimde rapor ekrana geliyor. Raporun herhangi biryerini tıkladığımda kriter formu öne geliyor
...
- Ayrıca anladığım formlar arasında geçiş sağlanabilmesi için ise ShowModal değil, Show komutunu vermişsiniz.

- Kriter formu, Rapor formunun altında (Owner/Parent'inde) create edilmediğinden; Rapor formunu close deyince kriter formunun kapanmaması doğal.

- Bunu benim soruyu anladığım bu şekilde yapmak istiyorsanız, Rapor Formunun OnCloseQuery eventinde KriterFormu.Close gibi bir komutla kapattırmanız işinizi görecektir.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Problem rapor formu kapatıldığında, kriter formu da gereği kalmadığından kapansın istiyorsunuz. Doğru mu anlamışım ...?
hayir tam olarak degil... Pes pese rapor almak istenebilir.
Benim tam olarak sorunum su:
rapor nesnesinin preview penceresindeyken üzerinde herhangi biryeri tıkladığımda priviewi çağırdığım form(kriter formum) priview penceresinin önüne geliyor. Kriter formunu kapatmak istemiyorum ama priview penceresinin arKasinda kalmasini engelleyemiyorum...[/quote]
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Selam.
- Haklısınız yanlış anlamışım. Aslında soruyu anlamakta güçlük çektiğimi itiraf edeyim. İki durum söz konusu ama bu ikisi arasında bağlantı kuramadım.

- Ben kendi anlayacağım şekilde isimlendiricem.

- KriterForm : Kriterlerinizin bulunduğu formunuz.
- PreviewForm : QReport bileşeninizin olduğu formunuz.
- Bunlar, birbirinden bağımsız iki farklı formda.

- Burada anlamadığım, Preview ekranında Close demeden nasıl kriter formunu öne çağırabiliyorsunuz ?

- Bundan çıkarım yapmak istediğimde, TQuickRep'in olduğu formdaki Raporun nesnesi dediğiniz yoksa TQrPreview mi kullandığınız anlamına geliyor?

- Preview penceresine herhangi bir yeri tıkladığınızda, arkadaki Kriter formunun öne gelmesi için onClick olayında siz mi bunu bildirdiniz ?
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

- Burada anlamadığım, Preview ekranında Close demeden nasıl kriter formunu öne çağırabiliyorsunuz ?

**** bunu ben yapmiyorum sorunumda bu zaten neden öne geliyor:)

Preview penceresine herhangi bir yeri tıkladığınızda, arkadaki Kriter formunun öne gelmesi için onClick olayında siz mi bunu bildirdiniz ?

****Hayir click olayinda hiç bir kod yok...

-Bundan çıkarım yapmak istediğimde, TQuickRep'in olduğu formdaki Raporun nesnesi dediğiniz yoksa TQrPreview mi kullandığınız anlamına geliyor?

******** frmcarikrt.qrpcarikrt.Preview; şeklinde
kriter formundan rapor formundaki TQuickRep (qrpcarikrt) nesnesini çağırıyorum
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- O zaman size en hızlı önerim...

Kod: Tümünü seç

frmcarikrt.qrpcarikrt.Previewmodal;
.. deneyin.

- Probleminizi çözecektir diye değerlendiriyorum ama bu ilginç durumu gözardı da etmemek lazım.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Hımmmm busefer oldu işte :D çok teşekkürler... Sağolun