Sql Zararlı

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ajann
Üye

Sql Zararlı

Mesaj gönderen ajann »

S.a
Sql İnjeklerde örneğin coderin Urlleri iyi filtre edememesinden İnsert,Update gibi komutlar işleyebiliyor.
Örneğin; Unclosed ... die hatada bu rahatlıkla yapılıyor.
Peki anlamadığım Tabloİsmini nasıl öğreniyorlar bilmeden; Örneğin id=1234; UPDAte ....-- die komutla bunları yapıyorsun.Ama DB adlarını ve tablo adlarını nasıl öğreniyorlar onu anlamadım.
Hangi komut gerekirki buna MSSQLda..
Yanlış anlamayın Öğrenme amaçlı soruyorum,bi SQL giriş programı hazırlayacağımda onada katkısı olsun..
ajann
Üye

Mesaj gönderen ajann »

Yani; Listeleme komutları istiyorum bir nevi bu komutları yani.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kendi güvenlik tedbirlerinizi almak için mi yoksa başkalarının açıklarını yakalamak için mi :?: :evil:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Genellikle bu tablo isimleri tahmin edilebilen şeyler olarak verildiğinden çıkarması zor olmaz. Liste aldıklarını sanmıyorum.
ajann
Üye

Mesaj gönderen ajann »

Teşekkür rsimsek yardımın için.
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

SQL injection diye webde arattır bulursun. Detaylı anlatamam. Buyuk ihtimalle kendin için değilde başkaları için kullanacaksın. Sen kullanmasanda başkaları kullanır. Ama onu bulmak için kesin bi yol yok. Bi kaç farklı sorgu çekiyorsun. her defasında sana tablo isimlerini sölüyor. Hata mesajı olarak geliyor. Bazı durumlarda da schema tablesine sorgu çekebiliyorsunki bu en kolay yöntem. table'nin no olduğıunu merak ediyorsan en iisi sen kullanılan scripti indirmeye çalış..
En iyi yol ise http://www.google.com. :)
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.