Kod: Tümünü seç
SELECT * FROM YESILKART
ORDER BY YAKINLIGI ="KENDİSİ"
ise
veritabanı firebird d7Invalid token.
Dynamic SQL Error.
SQL error code = -104.
Token unknown - line 2, char 19.
=.
SELECT * FROM YESILKART
ORDER BY YAKINLIGI ="KENDİSİ"
veritabanı firebird d7Invalid token.
Dynamic SQL Error.
SQL error code = -104.
Token unknown - line 2, char 19.
=.
ASE yazdı:Kod: Tümünü seç
SELECT * FROM YESILKART ORDER BY YAKINLIGI ="KENDİSİ"
where yakinligi = 'KENDİSİ'
order by yakinligi
access denen "şey" standart bir RDBMS değildir. wizard ve form tabanlı bir standalone PC veritabanıdır. azcık çok kullanıcılı kullanılabiliyor olması bişey değiştirmez, paradoxla aynı segmentte bir üründür.ASE yazdı:@sadettinpolat
1- Mümkünse tekrar programlama kısmına taşı cevabı çünkü olay delphi tarafında çözümlenecek.
2- Where kullanımıyla ilgili değil soru. Burada bu kullanım şeklini ben access te her zaman kullanırım ve problem çıkmaz. Kullanım amacı da önce kendisi sonra diğerlerini sıralamaktır. İsteyen deneyip görebilir ben görmedim demekle olmaz.
Firebird e geçince benzer bişeye ihtiyaç oldu ve burada benzer kullanımı var mı diye sorduk.
İyi günler Kolay gelsin.
ben de böyle bir kullanım görmedim yaklaşık 20 senedir. VE, görmek de istemiyorum.
peki hocam bu nasıl olacak bu konuda bi açıklama yapabilirmisiniz.Terminator yazdı:ya da union selectler çekip önce kendisi olanları sonra da diğerlerini isteyebilirsin.
viewtopic.php?t=11503&highlight=unionALUCARD yazdı: bu nasıl olacak
select 1, kodu,sum(borc),sum(alacak) from tablo
where borc >0
union
select 2,kodu,sum(borc),sum(alacak) from tablo
where alacak >0
order by 1,2
select ADI,SOYADI,TCKIMLIK,YAKINLIK FROM KISI
WHERE ((YAKINLIK STARTING WITH 'Kendisi') OR (YAKINLIK IS not null) or (YAKINLIK IS null) ) AND FORM5NO = 1
select ADI,SOYADI,TCKIMLIK,YAKINLIK FROM KISIALUCARD yazdı:peki hocam bu nasıl olacak bu konuda bi açıklama yapabilirmisiniz.Terminator yazdı:ya da union selectler çekip önce kendisi olanları sonra da diğerlerini isteyebilirsin.
ASE,ASE yazdı:@Terminator
Ben access in RDMS olduğunu iddia etmedim, işimi görüyor da demedim. Bu yüzden probleme firebird tarafında çözüm aradım. BUrda siz 20 yıldır biliyorsunuz ben de 1 yıldır biliyorum. Bu sizin böyle bir hitapla burada ki diğer üyelere cevap verebileceğiniz anlamına gelmiyor
ben de böyle bir kullanım görmedim yaklaşık 20 senedir. VE, görmek de istemiyorum.
çözüm var yada yok ya da bilmiyorum demeniz yeterli idi.
Bu kullanım benim için hiç kanserojen bir vaka değil. Dediğin gibi onlarca değişkeni ardarda eklemek zorunda kalmadım. Kalsam belki başka çözümler de arardım ama bu haliyle benim işimi görüyor. Arda arda 2 ya da üç parametre verebiliyorum oluyor.
Kolay gelsin.