listbox a veritabanını alanlarından birini okutmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
listbox a veritabanını alanlarından birini okutmak
arkadaşlar bir listboxa veritabanınn alanlarından birini okutmak istiyorum ve bu alan isimleri abrındırıyor ben burdan bir ismi tıkladığımda aynı form üzerinde bulunan dbedit lerdeki bilgilerde değişsin istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim
Anladigim kadari ile listbox'in icine bir tablodaki bir alanin degerlerini doldurmak istiyorsunuz ve sonra da hangi satira tiklarsanız o satira ait muhtemel diger alanlarin degerlerini de DBedit bilesenlerinde gostermek istiyorsunuz.
Oncelikle DBEdit bilesenlerini bir tabloya baglayin. Listbox'in icini doldurmak icin de bir query ile bir dongu kurup doldurma isini yapın. Sonra da listbox'tan secilen alanin degerini alarak
ki bu kod ile alabilirsiniz sonra da DBEditlerin bagli oldugu dataset üzerinde FindKey ile aratin. Tabi dataset'in doldurdugunuz alana gore indexinin oldugunu ve bu indexin secili oldugunu varsayiyorum.
Doldurma isi icin kapaca soyle bir kod isinizi gorur.
Kolay gelsin....
Oncelikle DBEdit bilesenlerini bir tabloya baglayin. Listbox'in icini doldurmak icin de bir query ile bir dongu kurup doldurma isini yapın. Sonra da listbox'tan secilen alanin degerini alarak
Kod: Tümünü seç
ListBox1.Items(ListBox1.ItemIndex)
Doldurma isi icin kapaca soyle bir kod isinizi gorur.
Kod: Tümünü seç
with TQuery.Create(Self) do
begin
DatabaseName:='DBVERITABANIM'; // Database'inizin alias'i
SQL.Add('Select ALAN1 from TABLO');
Open;
ListBox1.Items.Clear;
while not Eof() do
begin
ListBox1.Items.Add(FieldByName('ALAN1').AsString);
Next;
end;