form1 üzerine sol kısma frame1 i sağ kısma ise frame2 yi yerleştirdim
form1'in sol kısmındaki butona tıklandığında form4 ün yeni bir pencerede değilde frame2 içerisinde görünmesini istiyorum internetteki frame mantığı gibi nasıl yapabilirim buttona girilecek kodu bulamadım
- Formunun fsNormal olan formstyle özelliğini fsMDIForm olarak değiştirdiğinde yeni bir Form türüne kavuşursun.
- MDI formlar olayını bir incele.. Bir ana form sınırları içerisindeki Child Formlar şeklinde çalışır ve açtığın formları yine aynı yerden fsMDIChild olarak belirlemişsen hep ana formunun sınırları içerisinde oluşur ve kalır.
- Bu sayede 10 tane form da açsan hepsini ana form içinde görürsün. İstediğin tabi buysa...
dediğinizi yaptım formstyle özelliğini değiştirdim yalnız formun tamamında istediğim form açıldı benim tam olarak istediğim şey solda linklerin (formların) sürekli orada kalması seçilen formun sağ kısımda görünmesi
Şimdi bu ana forma bir tane TPanel ekleyin ve Align özelliğini alLeft deyin. Bu kısım sürekli kalacak, yeni MDIChild form(lar) geriye kalan alanı paylaşmak zorunda kalırlar...