Diagram Kullanımı

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Diagram Kullanımı

Mesaj gönderen pasa_yasar »

SQL Server 2000 tabloları birbirne diagram ile bağladım. bunların sql server tarafından otomatik mi bağlanır yoksa benim ek işlem mi yapmam gerekiyor. master detail diye arattım fakat aradığımı bulamadım. diagram sadece bir görüntü mü. Eskiden olduğu gibi filtre mi oluşturmalıyım.
Diagram dan ikinci indexsler girilmediği zaman not null hatası verdi. demekki aktif olarak birşeyler yapıyor ama ben sanırım düzenleyemedim. null alanları doldurdum ama yeni kayıtlarda filtre uygulamadı. bu filtre işini en hızlı ve güvenli olarak nasıl yapabilirim.
Diğer Bir sorumda nedense bir türlü programı ağda kullanamadım. aynı anda çalıştırınca kayıtlar çift taraflı görülmüyor. acaba bunun için ne yapmam gerekiyor. kullanıcı ayarlarına baktım bir sorun yok gibi. queryleri refresh ediyorum fakat yansımıyor her iki taraf kendi kaydını tutuyor. programı açıp kapattığımda ekrana geliyor kayıtlar doğal olarak.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Sorularınız pek anlaşılır değil. Ama anladığım kadarı ile yanıt vermeye çalışayım. M$-SQL Server'da diagramlar (aslında Foreign Key) olarak bildiğimiz indexlerin görsel olarak oluşturulmasını içerir. Temelde budur ancak diğer constraintleri de burada ayarlama şansına sahipsiniz.

Yaptığınız Diagram, doğal olarak Database'inize güncellenir. Yani eklediğiniz FK'lar otomatik DB'de oluşturulur.

Filtre diyerek neyi kasdediyorsunuz ben anlamadım. O yüzden yanıt veremeyeceğim.

Diğer sroununuza gelince Ağda M$-SQL Server çalışmıyor gibi bir şey demişsiniz ama burada sanırım atladğınız bir şey olsa gerek. Bilgiler güncellendiğinde, diğer terminaller ttarafından Refresh edildiği anda görülür. Bir problem olmaz, mutlaka atladığınız bir nokta olmalı.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Bu cevap biraz geç olmuş :) Yılsonu nedeni ile bir çok kişi meşgul sanırım :)
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/