Ekran Klavyesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
secret_boy
Üye

Ekran Klavyesi

Mesaj gönderen secret_boy »

Herkese merhabalar
asagıda verdigim linkdeki resimdeki gibi bir klavyeyi nasıl yapabilirim.simdiden yardımlarınız için cok tesekkur ederim.kolay gelsin.

http://s10.imagesubmit.com/ekranklvyesi.jpg

ornek olarak kod verebilirseniz sevinirim
En son secret_boy tarafından 20 Ara 2005 02:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldin.

birinci sorunla başlamak istiyorum arka planda çalışan ve otomatik mail atan diyince aklıma spam falan geldi eğer böyle bir niyet ve birşey yapmak istiyorsan buradan yardım alabilirmisin bilmiyorum. bence alamazsın.

ikinci soruna gelince sanırım forumda konuşulmuştu. girmek istediğin sitedeki login alanının koordinatlarını öyle bir şeydi heralde bularak editlere girdiğin verileri sitedeki editlere giriyordu

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Buraya bir bakın.
secret_boy
Üye

merhaba

benim niyetim spam yada trojan yazmak degil yanlıs anlasılmasın benim amacım yaptıgım bir programa bu ozelligi koyarak bi nevi programımı verdigim kişilermi kullanıyor yoksa kopyalanmısta baskalarıda mı var onu ogrenmek kimsenin ozel bilgilerine ve haklarına saygısızlık etmek degil amacım yanlıs anlasılmıssa simdiden özür dilerim.eger form calısan ve kullanıcıları bakımından bi sorun olacaksa o soruma cevap vermeyebilirler.
ilginiz icin cok tesekkur edrim.
Ama ikinci soru için bana basit bir ornek verebilirmisiniz ilk kez boyle bi calısma yapacagım ve bana cok lazım.
Tesekkurler...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
aramıza hoşgeldin (biraz geç oluyor sanırım kusura bakma :) )
forumda birçok konu konuşuldu. eğer :ara ma yaparsan bu konu daha öncek onuşuldu.
Aram kriterlerin sanal klavye olursa ve bütün terimleri ara yı seçersen sonuçları göreceksin.
kolay gelsin.

viewtopic.php?t=12341&highlight=sanal+klavye
viewtopic.php?t=1937&highlight=sanal+klavye
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
secret_boy
Üye

merhaba

A.S
Sayın "aslangeri" ilginiz için cok tesekkur ederim.bende sizin vermiş oldugunuz linkleri ve aramaları yaptım buraya yazmadan once.ama benim aradıklarıma yakın ama bunlar rakamları karıstırıyor ve formdaki bir edite yazıyor ben bunu degil o an aktif olan bir uygulamaya yazsın istiyorum.windows'un ekran klavyes gibi.Eger zamanınız ve imkanınız varsa bana sadece enter tusunu o anki aktif olan pencereye nasıl gonderirim kullanımını bana küçük bir kodla acıklarsanız diger tusları ben halledebilirim bana bi baslama kodu verirseniz cok sevinirim.
birde diger tusların kodları neler yardımlarınız için cok tesekkur ederim.kolay gelsin...
secret_boy
Üye

yardımlarınızı bekliyorum...

arkadaslar mesajı onca kişi okumus ama sadece 2 tane cevap var neden?

bana biraz yardım edemezmisiniz? :( :( :( :(
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

secret_boy
Üye

merhaba

bunu nasıl kullanacagımıda yazabilirmisin ben halledemedim tesekkur ederim.
kolay gelsin
secret_boy
Üye

yardım edin

yukarda "coderlord" arkadasımızın vermiş oldugu linkteki kodu bana acıklayacak yada project haline getirecek birisi yokmu yardımlarınızı bekliyorum
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Tüme varmak yerine tümden gelmeyi tercih edersek;

Siz, programınızın kopyalanmadığını ekran klavyesi kullanarak/kullandırarak nasıl tespit etmek istiyorsunuz öncelikle bu konuda ortak bir nokta bulmakta fayda var.Yapmak istediğiniz işlemi biraz detaylandırmanız çözüm getirmek adına kolaylık sağlayacaktır..

Sorun illa ekran klavyesi yazmaksa;

Örneğin butonların tag değerlerine caption'una yazdığınız harfin ascii kodunu yazar ortak bir eventa yönlendirerek;

Kod: Tümünü seç

Edit1.Text := Chr(TButton(Sender).Tag);
şeklinde bir çıkış sağlayabilirsiniz.Elbette ki bazı kontroller gerekli olacaktır.

Kolay gele..
secret_boy
Üye

A.S arkadasım

Selamlar.
Tüme varmak yerine tümden gelmeyi tercih edersek;

Siz, programınızın kopyalanmadığını ekran klavyesi kullanarak/kullandırarak nasıl tespit etmek istiyorsunuz öncelikle bu konuda ortak bir nokta bulmakta fayda var.Yapmak istediğiniz işlemi biraz detaylandırmanız çözüm getirmek adına kolaylık sağlayacaktır..

Sorun illa ekran klavyesi yazmaksa;

Örneğin butonların tag değerlerine caption'una yazdığınız harfin ascii kodunu yazar ortak bir eventa yönlendirerek;

Kod:

Kod: Tümünü seç

Edit1.Text := Chr(TButton(Sender).Tag); 

şeklinde bir çıkış sağlayabilirsiniz.Elbette ki bazı kontroller gerekli olacaktır.

Kolay gele..
Merhaba,
Öncelikle ilgilendigin için cok tesekkur ederim.
Tüme varmak yerine tümden gelmeyi tercih etmekte güzel bir yaklasım.Bilindigi gibi programlamada problemlere yaklasım,algoritma,düsünce vb. kavramlar farklılık gosterir.Ama benim yapmak istedigim sadece ve sadece su işlem.
Simdi ben bir not defteri,word,bir web alanının hızlı cevap yazma kosesi veya buna benzer bir text girişi yapabilecegim bir alan olacak ve sanal klavye ile ben bu alanlara yazı yazabileyim,benim yapmak istedigim sadece bu.yani forma memo,edit,richedit,listbox vb seylere yazdırmak degil formdan bagımsız olarak calısacak umarım anlatabilmişimdir.
Benim problemime degerli zamanlarını ayırıp cevap yazan bütün arkadaslara tekrar tekrar tesekkur ederim.
calısmalarınızda basarılar dilerim kolay gelsin.
secret_boy
Üye

Tekrar merhaba arkadaslar

Ben birsey soylemek istiyorum bu konu hakkında.İlerki zamanlarda (yeni uye olanlar, siteyi gezerken dikkatini cekenler vb)bu baslıga girip okuyan arkadaslar eger bu konu hakkında bildikleri birsey varsa buraya yazarlarsa çok memnun olurum.yani sunu soylemek istiyorum(yanlıs anlasılmasın sakın) ya bu konu su tarihte acılmıs ilgilenen yok diye dusunmesinler ben hergun kontrol ediyorum.eger bu konuyu halledebilirsem bende buraya upload edecegim benim gibi meraklı arkadaslar faydalansın diye.herkese kolay gelsin.
iyi gunler ve tesekkurler.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Kendi uygulamanda kullanacağını varsayarak böyle bi yöntem önerdim, yanlış anlamışım :oops:

Aklıma şöyle bir yöntem geliyor, Aktif olan pencerenin başlığını alarak sendkey ile gönderilebilir ancak örneğin bir web sayfasındaki herhangi bir textboxa göndermeyi bu şekilde yapmak güç sanırım.Cursorun aktif olduğu pencereye bu şekilde bir gönderme yapılabilir..

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Burada benim yazdığım basit bir örnek proje kaynak kodlarıyla birlikte var. İsterseniz bir bakın. Dileyen arkadaşlar kodu geliştirebilirler.
mrmcop yazdı:- Yukarda verilen linke bir gözatayım dedim... Koyulaştırdığım yeri okuyun... 8) Kusursuz... Focus almayan bir form olduğunu yazıyor... Bahsettiğim sorun da ortadan kalmış oldu...
Öncelikle; @mrmcop'un bahsettiği -benim eklemeyi beceremediğim :oops: - özellik ve klavyedeki tüm tuşlar programa eklenebilir.
Resim