Delpi 2005 ve compiler edilen .exe'nin Ağda çalıştırılması

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
magicweb
Üye

Delpi 2005 ve compiler edilen .exe'nin Ağda çalıştırılması

Mesaj gönderen magicweb »

delphi 2005 de Vcl.Net kullanarak üzerinde sadece 1. adet button olan bir formum var. formu compiler ediyorum ve exe haline dönüştürüyorum. exe kendi makinamda çalışıyor. exe başka bir makinaya kopyalıyorum (1.1.Net kurulu) exe ordada çalışıyor. buraya kadar problem yok. Fakat exe bulunduğu klasörü paylaşım verdiğimde ve diğer makinadan direk ağ üzerinden oldun veya ağ sürücüsü olarak tanımlayıpta olsun çalıştırdığımda .Net hata veriyor. .Net ile sadece local deki programları çalıştıracak değiliz halde ağ üzerinde çalışması için ne gibi bir ayar yapılabilmesi gerekiyor bilen var mı. Bu arada belirtim paylaşım verdiğim klasörde tüm yetkiler ve yazma izinleri var onla alakalı değil :)
Kullanıcı avatarı
magicweb
Üye

Mesaj gönderen magicweb »

ben bir cözüm buldu şimdilik fakat başka önerisi olan varsa onuda dinleyebilirim. Benim çözümüm windowst\settings\administrators tools\Microsoft .NET Framework 1.1 Wizards girin Adjust .NET Securitiy seçin çıkan menüde tüm Make changes to this computer seçeneği seçildikten sonra Local Intranet seviyesini Full Trust seviyesine getirin.
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

borland'ın assemblie'lerini yükledin mi diğer bilgisayara? Eğer yüklemeiş isen, reflection programları ile (bds'de tool bölümnde 1 tane mevcut) hangi assemblie'lere ihtiyacın olduğuna bir göz at.