delphi firebird ve ibexpert

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
xegelix
Üye

delphi firebird ve ibexpert

Mesaj gönderen xegelix »

Merhabalar

Bir program hazırlıyorum. Db olarak firebird ve ibexpert kullanıyorum. Ayrıca delphi 2005 yüklü. Öncelikle delphide datamodule nesnesi bulunmuyor hayretler içinde 2 gündür datamodule yi aıyorum. Yada artık gözlerim görmüyor. :D Sormak istediğim bütün bağlantıları yaptım sonra kodlar ile bir veri gönderdiğimde sorunsuz çalışıyor fakat projeyi kapatmadan ibexpertteki tabloya veriler yazılmıyor. Programı kapatıp ibexperte baktığımda ise veriler kayıt edilmiş görünüyor. Bunun nedeni hakkında beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

öncelikle aramıza hoşgeldiniz. sanırım sorunuzun cevabı transaction.

transaction olarak aratırsanız pek çok sonuç alacaksınız. verilerin sonradan kaydolması transaction olayının kapattıktan sonra gerçekleşmesi. ibdataset in post olayında commitretaining komutunu kullanırsanız anında kayıt olacaktır.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
xegelix
Üye

tşk

Mesaj gönderen xegelix »

İlginize teşekkür ederim cevabınız içinde emeğiniz içinde teşekkürler.

Saygılarımla
xegelix
Üye

Tekrar Ben

Mesaj gönderen xegelix »

Merhabalar

Kusura bakamayın arkadaşlar ama bir türlü ibexpertte 2 cil anahtar yapmayı beceremedim. Bu konular ile ilgili yorumları okudum ama söylenenler ile bu işi beceremedim. Bu konua yardımcı olabilirmisiniz.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Neden rama yapmadan direk soru soruyorsunuz? forum çöplük olmasın diye boşunamı bağırıp duruyoruz.
viewtopic.php?t=9848arama dahi yapmadım direk makale ve ipuçlarına baktım

Ibexpert bir db değildir, birilerinin yazdığı dabase erişimi için kullanılan TOOL dur yani db işlemlerini yapabileceğin bir programdır.
diğer konuda fb de ikincil index diye bir mantık yoktur. istediğin field a index verebilirsin hatta aynı field için birden fazlada index de tanımlıyabilirsin.

İşe yeni başlamışsın, güzel. Bu konuda ilk öğrenmen gereken ders, SABIR, ve araştırma.

copy-paste yaparsan sadece yaparsın, sabırla araştırısan sonunda yazarsın

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!