mause butonun üzerine geldiğinde
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
mause butonun üzerine geldiğinde
mause butonun üzerine geldiğinde label caption değişebilir mi? nasıl yapabilirim bunu?
--
merhaba,
button un onmousemove eventini kullanarak yapabilirsin
kolay gelsin
button un onmousemove eventini kullanarak yapabilirsin
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1MouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,
Y: Integer);
begin
label1.Caption:='merhaba';
end;
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

selam,
OnMouseMove ile yaparsan, mouse her hareket ettiğinde butonun caption'ı değiştirilir, bu da titreme yapabilir. Ayrıca mouse'un, butonun üzerinden çıktığını da anlayamazsın. Senin yapman gereken, butona gelen CM_MOUSEENTER ve CM_MOUSELEAVE mesajlarını yakalamak. Sanırım hem bu forumda, hem de internette bununla ilgili yüzlerce örnek bulabilirsin.
Kolay gelsin
OnMouseMove ile yaparsan, mouse her hareket ettiğinde butonun caption'ı değiştirilir, bu da titreme yapabilir. Ayrıca mouse'un, butonun üzerinden çıktığını da anlayamazsın. Senin yapman gereken, butona gelen CM_MOUSEENTER ve CM_MOUSELEAVE mesajlarını yakalamak. Sanırım hem bu forumda, hem de internette bununla ilgili yüzlerce örnek bulabilirsin.
Kolay gelsin
merhaba,
ben çalışmalarımda böyle bir görsellik yapmak istediğimde bu yöntemi kullanıyorum. mouse button üzerine gelince label veya button üzerindeki yazı farketmez değiştiriyorum. buttonun leave özelliği olmadığından buttonun üzerinde bulunduğu panel veya formun onmousemove olayına button veya label de yapmak istediğimi yazıyorum.
kolay gelsin
ben çalışmalarımda böyle bir görsellik yapmak istediğimde bu yöntemi kullanıyorum. mouse button üzerine gelince label veya button üzerindeki yazı farketmez değiştiriyorum. buttonun leave özelliği olmadığından buttonun üzerinde bulunduğu panel veya formun onmousemove olayına button veya label de yapmak istediğimi yazıyorum.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.