fire bird ile aynı anda bir kaç kullanıcının kayıt eklemesi.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
elektroumut
Üye

fire bird ile aynı anda bir kaç kullanıcının kayıt eklemesi.

Mesaj gönderen elektroumut »

Yazdığımız bir veri tabanı kayıt programını bir kaç bilgisayara kurarak ağdaki bir access dosyasını paylaşıma açarak kullanmayı sağladım.(Allah razı olsun aşağıda arkadaşlar yardımcı oldu.)
paylaşımdaki Access dosyası üzerinde herbir bir bilgisayarın eklediği kayıt diğerine yansımıyor.programı kapatıp açınca diğer bilgisayarların açmış olduğu kayıtlar yansıyor.(refresh problemi)
okuduğum yazılaredan ayrıca bu yolun pek sağlıklı olmadığını öğrendim.
Bu yüzden firebird 1.5.2 i indirdim.Ayrıca IBExpert_2005.2.14.1_full da indirdim.
firebird ile aynı anda bir çok kullanıcının veri tabanına kayıt eklemesini sağlayailrmiyim?
Firebird i hiç bilmeyen biri olarak , delphi veri kayıt uygulamamda bir veri tabanı oluşturtarak ağdaki bir kaç kullanıcının bu veri tabanına aynı anda kayıt yapmasını nasıl sağlayabilirim?

İşime yarar veya yaramaz vereceğeniz her bilgi için Allah razı olsun.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Forumda özellikle Makaleler bölümünde arama yapmanızı öneririm, Baştan sona Firebird ile geliştirilmiş basit bir Vt uygulaması bile bulmanız mümkün. çok açıklayıcı makaleler , oldukça işinize yarayacaktır.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
menderes

Mesaj gönderen menderes »

paylaşımdaki Access dosyası üzerinde herbir bir bilgisayarın eklediği kayıt diğerine yansımıyor.programı kapatıp açınca diğer bilgisayarların açmış olduğu kayıtlar yansıyor.(refresh problemi)
okuduğum yazılaredan ayrıca bu yolun pek sağlıklı olmadığını öğrendim.
Bu accesin ağda kullanılmayacağı anlamına gelmez. Dediğiniz gibi olsaydı web ortamında acces veritabanının kullanılmaması lazımdı. Yerine göre kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.