master detail haakında ayrıntılı bilgi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
eeaa
Üye

master detail haakında ayrıntılı bilgi

Mesaj gönderen eeaa »

herkese merhaba
forumda armama rağmen bulamdım ve sormaya kara verdim acaba master detail yapıları hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğim (öncelikle türkçe olan)kaynak ve/veya internet adresi önerebilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
nasıl bi arama yaptınız acaba.
sadece master detail deyince 20 sayfa sonuç geliyor.
hiç birimi işinize yaramıyor.?
:cry:
kolay gelisn.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
eeaa
Üye

Mesaj gönderen eeaa »

yaptığım aramalar sonucunda coğunluk olarak uygulamaya yönelik cevaplar buldum ben temel olarak master detail nedir onun için soruyorum
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Kısaca açıklamak gerekirse master detail yapı veri tabanında bir ana tablo ve buna bağlı olan yavru tablolar şeklinde düşünülebilir. Bütün bilgileri aynı tabloda tutmak mümkün olduğu halde bu durumda aynı isimli kişiye 5000 ayrı malzeme satıldığını düşünün. Bu durumda kişinin adı adresi telefonu ve diğer bütün bilgilerini veri tabanında 5000 defa tekrarlamk gerekir. Bunu engellemk ve daha farklı kolaylıklar sağlamak amacıyla master detail yapıyı kullanıyoruz. Burada detail tablodaki bilgileride bir alanı eşitleyerek master tabloya bağlıyoruz. id= : id gibi bir yapıyla.
Kolay gelsin...
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Sanırım sizin başlangıç noktanız aşağıdaki linktir.
viewtopic.php?t=9830

Kolay gelsin.