Merhaba Arkadaşlar,
MySQL üzerinden yürüttüğüm bir projeyle 2 aydır uğraşıyorum. Her firmanın kendine ait DB leri DB lerin içinde şubeleri tutan tablo var. Tabi her firma için ayrı DB ve o DB içinde tablo. Sistem yöneticisi tüm şubeleri görebilmesi için tüm şube demekle bütün firmaların şubelerini kastediyorum bir modül hazırladım. Verileri Zeos bileşeniyle işliyorum. Soruma gelirseem; Data Module içine attığım Query içine her firma veritabanı için ortak olacak şekilde şube alan sql yazdım. Sonra bunu bir döngüye soktum. Bu döngüde DB ler firma adına göre seçilip o firmanın şubesini DBGrid içine atıyor. Tabi tahmin edeceğiniz gibi en son hangi DB yi okuduysa ona ait veriler yazılıyor. Yapmak istediğim tüm verileri alıp sonra DBGrid e aktarmak. Bunun için memtable kullanmam gerektiğini düşündüm ancak bi türlü başaramadım. Sorum biraz uzun oldu artık kusuruma bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Birden fazla DB den veri alıp DBGrid e işleme sorunu?
-
- Kıdemli Üye
Yazının başını okurken benim aklıma direk memtable geldi baktım sonundada yazmışsın.Evet bu gibi bir işlemi kullanmak için memtable kullanmalısın.
İlk önce memtableın içeriğini sil.Ondan sonra bir sorgu bileşeni ile her dafasında farklı bir veri tabanına bağlanarak döngü ile içeriklerini memtable a insert et.Daha sonra bir datasource un dataset özelliğini memtable olarak belirle ve dbgrid in datasource özelliğine de bu datasource u ata.
İşte hepsi bu kadar.
İlk önce memtableın içeriğini sil.Ondan sonra bir sorgu bileşeni ile her dafasında farklı bir veri tabanına bağlanarak döngü ile içeriklerini memtable a insert et.Daha sonra bir datasource un dataset özelliğini memtable olarak belirle ve dbgrid in datasource özelliğine de bu datasource u ata.
İşte hepsi bu kadar.