Merhaba, veritabanı olarak oracle kullanıyorum. Numarik bir alanım var ve gridde sağ klik ile bir kayıttaki bir alanı güncellemek istiyorum. UPDATE komutunun devamında ise 'WHERE NO=' griddeki numerik alanın adını almak istiyorum.
Önce string değil dedi, inttostr(alan) ile çözdüm sandım ama bu sefer de o alanda yazılı sayıyı değil de başka bir sayıyı gösteriyor bana.
Alanım integer ve 11-14 hane kadar sayı girilmesi muhtemel. (telefon numarası ve IMEI gibi) Telefon numaralarını başına 0 olmadan veri girişi yapılıyo. Sizden ricam bu numarayı nasıl çekebilirim? Değişkene atadım almadı, direk grid.datasource.dataset.fields den denedim olmadı . Ne yapacağım. Lütfen bilen arkadaşlar cevap yazsın..
Çok büyük sayılar hakkında yardım..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Daha Açık Yazayım. Tablo adı GSMBILGI. Alanları : SIRA_NO, GSMNO...vs. Bunlar numerik alanlar.
Gridde tabloyu görüyorum ve kayda sağ klik yaparken griddeki GSMNO alanının değerini kullanmak için almak istiyorum.
DBgrid1.Fields[0].asinteger;
DM.T_GSMBILGIGSMNO.Asinteger;
Bu alanı değişkene atayıp alma.......gibi herşeyi denedim.. Örneğin: GSMNO 5551234567 gibi bir kayıtta bana dönen değer 1025478945 gibi bir rakam. Bu sayı nerden çıkıyor. Neden numarayı alamıyorum.? Yardımcı olursanı zsevinirim.
Gridde tabloyu görüyorum ve kayda sağ klik yaparken griddeki GSMNO alanının değerini kullanmak için almak istiyorum.
DBgrid1.Fields[0].asinteger;
DM.T_GSMBILGIGSMNO.Asinteger;
Bu alanı değişkene atayıp alma.......gibi herşeyi denedim.. Örneğin: GSMNO 5551234567 gibi bir kayıtta bana dönen değer 1025478945 gibi bir rakam. Bu sayı nerden çıkıyor. Neden numarayı alamıyorum.? Yardımcı olursanı zsevinirim.
merhaba,
telefon numaralarını bende varchar olarak belirliyorum ve editmask ını ise (999) 999 99 99;_ şeklinde veriyorum kullanıcı sadece rakam giriyor kendisi ayrımlarını yapmış oluyor.
kolay gelsin
telefon numaralarını bende varchar olarak belirliyorum ve editmask ını ise (999) 999 99 99;_ şeklinde veriyorum kullanıcı sadece rakam giriyor kendisi ayrımlarını yapmış oluyor.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.