Bdeadmin ve Alias tanımlama
Bdeadmin ve Alias tanımlama
Merhaba,
Datapump ı kullanmak için bir alias tanımlayayım dedim. Bir türlü aliası tanıtamadım. Bağlantıyı denediğimde sürekli bdeadmin takılı kalıyor.
Benim yapmak istediğim kısaca şu:
Bir tarafta Lks programının vt sini tanıtıp firebird deki bir dosyaya aktarmak istiyorum.
Lks dosyası :
C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data\LKSDB_data.mdf
dizininde bulunuyor.
Ben uygun alias seçerken neyi seçmem gerektiğini bilmiyorum. Odbc mi ms accesmi.
Firebird deki alias sanırım çalışıyor. Ama yine de her iki alias ta nelere neyi yazmam , neleri kullanmam gerekir.
mssql 2000 desktop engine sa user,
firebird 1.5 kullanıyorum SYSDBA /masterkey.
Server adi olarak :LOKANTACIXP
kullanıyorum. Serveri lokal olarak kullanıyorum.
Lks nin vt sine ado kullanarak Microsoft OLE DB Provider for SQL Server ile sorunsuz bağlanıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Kolay gelsin.
Datapump ı kullanmak için bir alias tanımlayayım dedim. Bir türlü aliası tanıtamadım. Bağlantıyı denediğimde sürekli bdeadmin takılı kalıyor.
Benim yapmak istediğim kısaca şu:
Bir tarafta Lks programının vt sini tanıtıp firebird deki bir dosyaya aktarmak istiyorum.
Lks dosyası :
C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data\LKSDB_data.mdf
dizininde bulunuyor.
Ben uygun alias seçerken neyi seçmem gerektiğini bilmiyorum. Odbc mi ms accesmi.
Firebird deki alias sanırım çalışıyor. Ama yine de her iki alias ta nelere neyi yazmam , neleri kullanmam gerekir.
mssql 2000 desktop engine sa user,
firebird 1.5 kullanıyorum SYSDBA /masterkey.
Server adi olarak :LOKANTACIXP
kullanıyorum. Serveri lokal olarak kullanıyorum.
Lks nin vt sine ado kullanarak Microsoft OLE DB Provider for SQL Server ile sorunsuz bağlanıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Kolay gelsin.
New alias dediğinde mssql seçmen gerekiyor ms sql server bağlantısı için. Sonra Server NAme kısmına serverın ismini veya ipsini yaz. Database kısmına ise bağlanacağın dbnin ismini yazıyorsun. Delphiden bağlantı kurarken de TDatabase nesnesi kullan, buna alias name i vermen yeterli. user ve pass ı yazıp connect olabilirsin.
Merhaba
mesajı var.
Benim sorunum bdeadminde kullanmayla ilgili.
İlginize teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
dediğiniz şekilde bir alias oluşturdum. Bdeadminden aliasın üzerine mouse ile çift tıklayınca.naile yazdı:New alias dediğinde mssql seçmen gerekiyor ms sql server bağlantısı için. Sonra Server NAme kısmına serverın ismini veya ipsini yaz. Database kısmına ise bağlanacağın dbnin ismini yazıyorsun.
Kod: Tümünü seç
General Sql error
Alias MSSQL1
Detaya da tıklayınca
Bde error 13059
General Sql error
Üst mesajda delphiden bağlanabildiğimi ve nasıl bağlanabildiğimi yazmıştım.naile yazdı:Delphiden bağlantı kurarken de TDatabase nesnesi kullan, buna alias name i vermen yeterli. user ve pass ı yazıp connect olabilirsin.
İlginize teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
1.5 yıldır bde kullanmıyorum, emin olmak için tarif ettiğim şekilde şimdi denedim bağlantı sorunsuz kuruldu. Hatayı neden verdiğini anlayamadım.ofenX yazdı:Merhabamesajı var.Kod: Tümünü seç
General Sql error Alias MSSQL1 Detaya da tıklayınca Bde error 13059 General Sql error
Benim bahsettiğimde zaten bde ile bağlanmayla ilgiliydiofenX yazdı: Üst mesajda delphiden bağlanabildiğimi ve nasıl bağlanabildiğimi yazmıştım.

uses DBTables ****eklenecek***
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
MyList: TStringList;
begin
MyList := TStringList.Create;
try
with MyList do
begin
Add('DATABASE NAME=LKSDB');
Add('SERVER NAME=LOKANTACIXP');
Add('USER NAME=SA');
end;
Session.AddAlias('ALIASNAME', 'MSSQL', MyList);
session.SaveConfigFile;
finally
MyList.Free;
end;
end;
* Buda database e bde ile bağlanmak için gerekli kod...
İlk önce TDatabase nesnesini forma ekle daha sonra aşağıdaki kodu bir dene bakalım ne olacak...
dm_f.sirket.Connected:=False;
dm_f.sirket.databasename:='LKSDB';
dm_f.sirket.AliasName:='LKSDB';
dm_f.sirket.Params.Clear;
dm_f.sirket.Params.Add('USER NAME=SA');
dm_f.sirket.Params.Add('PASSWORD=');
Merhaba
aliasa çift tıklayınca.
şeklinde bir hata veriyordu. Bu yüzden path tanımımda bir hata yaptığımı anladım. Ama bir türlü ayarlayamadım.
Şimdi sizin verdiğiniz biçimde yazınca bağlandı. Bundan şu sonucu çıkardım.
Çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Sizden önce sabah deneme yapmak için uzun uzun adını yazmaktansa c:\ 'a alıp denemelerimi öyle yapayım dedim.moonred yazdı: DATABASE NAME=LKSDB
aliasa çift tıklayınca.
General SQL error
Incorrect syntax near 'C:'.
Alias MSSQL1
Şimdi sizin verdiğiniz biçimde yazınca bağlandı. Bundan şu sonucu çıkardım.
a) Server kısmına server adını yazınca dizinin C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data olduğunu biliyor.
b) Database kısmına LKSDB yazınca bunun C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data daki LKSDB_data.mdf olduğunu biliyor.