delphide grafik işlemleri
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
delphide grafik işlemleri
arkadaslar ben delphi ile folbal maneger de oldugu gibi yada gps sistemlerinde oldugu gibi bir harita yada bmp uzerinde 1 den fazla daireyi surekli olarak gezdirmek istiyorum bunu nasıl yaparım benim aklıma aslında canvas ile yapılabilir gibi bir fikir geldi ama tam olarak emin degilim acıkcası bunun hakkında bilgisi olan arkadaslar varsa bana yardımcı olmalarını en azından fikir ve kısa bir ornek gondermelerini rica ediyorum
- omerdurmus
- Üye
şimdi şöyle anlatayım:
delphiyi açıyorsun additional den bir image1 formuna ekliyorsun buna herita resmini yada ne istiyosan koyuyorsun ve bunun width ve height ini formunkilere eşitliyosun.
daha sonra eğer daireler içinde resim kullanacaksan aynen image nesneleri ekliyorsun sadece içi boş çemberler istiyorsan aynı sekmeden shape ler ekliyorsun daha sonra da nasıl hareket etmelerini istiyosan ona uygun kodları yazıyorsun oluyor

delphiyi açıyorsun additional den bir image1 formuna ekliyorsun buna herita resmini yada ne istiyosan koyuyorsun ve bunun width ve height ini formunkilere eşitliyosun.
daha sonra eğer daireler içinde resim kullanacaksan aynen image nesneleri ekliyorsun sadece içi boş çemberler istiyorsan aynı sekmeden shape ler ekliyorsun daha sonra da nasıl hareket etmelerini istiyosan ona uygun kodları yazıyorsun oluyor

...
genel kültür olarak bildiğim;rooter ismiyle profesyonel programlar var, en ünlülerinden biride mikisoftun, bunun birkaç ocx ini programına gömüm gerisini eksenler ve noktalar ile otomatik yaptırıyorsunuz. detayları bilmesemde biraz araştırırsanız bulabilirsiniz birşeyler
http://www.microsoft.com/mappoint/home/default.mspx
http://www.microsoft.com/mappoint/home/default.mspx
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^