delphide grafik işlemleri

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
argetek
Üye

delphide grafik işlemleri

Mesaj gönderen argetek »

arkadaslar ben delphi ile folbal maneger de oldugu gibi yada gps sistemlerinde oldugu gibi bir harita yada bmp uzerinde 1 den fazla daireyi surekli olarak gezdirmek istiyorum bunu nasıl yaparım benim aklıma aslında canvas ile yapılabilir gibi bir fikir geldi ama tam olarak emin degilim acıkcası bunun hakkında bilgisi olan arkadaslar varsa bana yardımcı olmalarını en azından fikir ve kısa bir ornek gondermelerini rica ediyorum
Kullanıcı avatarı
omerdurmus
Üye

Mesaj gönderen omerdurmus »

şimdi şöyle anlatayım:
delphiyi açıyorsun additional den bir image1 formuna ekliyorsun buna herita resmini yada ne istiyosan koyuyorsun ve bunun width ve height ini formunkilere eşitliyosun.
daha sonra eğer daireler içinde resim kullanacaksan aynen image nesneleri ekliyorsun sadece içi boş çemberler istiyorsan aynı sekmeden shape ler ekliyorsun daha sonra da nasıl hareket etmelerini istiyosan ona uygun kodları yazıyorsun oluyor
:D
...
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

genel kültür olarak bildiğim;rooter ismiyle profesyonel programlar var, en ünlülerinden biride mikisoftun, bunun birkaç ocx ini programına gömüm gerisini eksenler ve noktalar ile otomatik yaptırıyorsunuz. detayları bilmesemde biraz araştırırsanız bulabilirsiniz birşeyler
http://www.microsoft.com/mappoint/home/default.mspx
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^