Kadao

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
fanibiri
Üye
İletişim:

Kadao

Mesaj gönderen fanibiri »

Cümleten selamun aleyküm v.v.b
Forumda yaptığım aramalar sonucu Kadao hakkında pek bir bilgi göremedim.Duyduklarıma göre Kadao sorunsuz bir şekilde access le işlem yapabilmemizi sağlayan bir component bu component i kurdum fakat projeye tablearı ekledikten sonra şu hatayı alıyorum yardım ederseniz sevimirim... şimdiden Teşekkürler.
Proje çalıştırılınca kahverengi ile bu bölümü veriyor ;
Dialogs, DB, StdCtrls, Mask, DBCtrls, KAAdoDatabase, KAAdoTable,
Bilenler Lütfen Bilmeyenlere Anlatsın....
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Tools->Environment Options->Library->Library Path e kurduğunuz componentin dcu dosyalarının olduğu yerin pathini eklediniz mi?
Kullanıcı avatarı
fanibiri
Üye
İletişim:

Evet

Evet naile hanım Teşekkür ederim oradan directoryleri bildirmem gerekiyormuş yaptım ama sanırım kadao yu kullandıysanız delphi 6.o için olanları yüklemek gerekiyor yoksa farklı hatalar veriyor.. Buda sanırım yine sürümlerin farklı olmasından kaynaklanıyor.. mesela şimdide belkide sürüm farkından dolayı şu hatayı alıyorum...
compile edince
karşıma bir pencere çıkıyor change kadao controls.pdk başlığı altında
alttada add kadao. yazıyor ok deyince...
yine kahverengi renklere bürünmüş
if (F_Database.TrackTransactions) And (F_Database.GetTransactionCount > 0) Then
hatası veriliyor kusura bakmayın acemilik gerçekten kötü :)
Kullanıcı avatarı
fanibiri
Üye
İletişim:

hata

Yalnız bazen kadao ile yapılan detail tablosuna girişlerde şu hatayı almaktayım bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. Formda arama yaptım hatta formdaki bütün konuları içeren programınızı bilgisayarıma indirdim. fakat bu hata hakkında söylem yok.
"ye BOF yada Eof Geçerli kayıt silinmiş yada yok istenen işlem geçerli bir kayıt gerektiriyor" diyor nedendir acaba ? :) birde keşke forumda sadece soru cevap üzerine değilde böyle ne bileyim sadece bazı konular üzerine bilgili insanlarında açıklamaları olsaydı çok hoş olurdu. Mesela bir firebird kurulumu için baya bir arama yapmak lazım neyse ben acemiyim acemi bence eleştiride bulunmamalı :) iyice bir siteyi gözden geçirip öyle yapmakta fayda var tabizi acizane isteklerimiz olur saygılarla....