merhabalar
interbase de view olusturmaya calisirken
Dynamic SQL Error
SQL error code = -104
Token unknown - line 14, char 52
FROM
Statement: CREATE VIEW "HDYHAREKET" (
"AD",
"SOYAD",
"KURUM",
"ID",
"EXPR",
"KART_NO",
"ADET",
"TARIH",
"STOKAD",
"SORUMLU"
) AS
SELECT K_ADI,K_SOYADI,KURUM,KART_NO FROM HEDIYE_CARI UNION
select C_NO,KART_NO,C_ADET,C_TARIH,STOK_ADI,SORUMLU, FROM HEDIYE_CIKIS
RIGHT OUTER JOIN HEDIYE_CIKIS ON HEDIYE_CARI.KART_NO = HEDIYE_CIKIS.KART_NO;
hata veriyor... Bunun nedeni ne olabilir? Nasil giderebilirim?
interbase view hatasi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Interbase'ede normal yöntemlerle union içeren bir view oluşturamiyorsunuz. Ancak
http://www.mers.com/IB_0099.HTML
adresinde biraz C++ programlama ile union içeren view create edilebileceğinden bahsetmekte ve bunu adim adim tarif etmekte. Umarım işinizi görür...
http://www.mers.com/IB_0099.HTML
adresinde biraz C++ programlama ile union içeren view create edilebileceğinden bahsetmekte ve bunu adim adim tarif etmekte. Umarım işinizi görür...
teset etmedim ama
""STOKAD",
"SORUMLU"
) AS /* #####*/
SELECT K"
### olan bolumde as den sonra field adının takma adının olması gerekiyor diye biliyorum
kolay gele
""STOKAD",
"SORUMLU"
) AS /* #####*/
SELECT K"
### olan bolumde as den sonra field adının takma adının olması gerekiyor diye biliyorum
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Simdi farkettim sizin select cümleniz bu sekilde...
Bu kod bu sekli ile de calismaz diye dusunuyorum... Cunku union kullanabilmek icin alan sayisi ayni olmali alan tipleri ayni sirada ve ayni olmali. Yani zaten union'in kullanımında bir hata var gibi....
Yapmak istediginizi soylerseniz belki en azindan nasil bir sql cümlesi olaiblecegi konusunda fikir verilebilir...
Kod: Tümünü seç
SELECT K_ADI,K_SOYADI,KURUM,KART_NO FROM HEDIYE_CARI UNION
select C_NO,KART_NO,C_ADET,C_TARIH,STOK_ADI,SORUMLU, FROM HEDIYE_CIKIS
RIGHT OUTER JOIN HEDIYE_CIKIS ON HEDIYE_CARI.KART_NO = HEDIYE_CIKIS.KART_NO;
Yapmak istediginizi soylerseniz belki en azindan nasil bir sql cümlesi olaiblecegi konusunda fikir verilebilir...
Merhabalar...
Arkadaşlar öncelikle sorumu dikkate aldığınız için teşekkür ederim...
create view "view_adi"
(K_ADI,
K_SOYADI,
KURUM,
C_NO,
KART_NO,
C_ADET,
C_TARIH,
STOK_ADI,
SORUMLU
)
AS
SELECT HEDIYE_CARI.K_ADI, HEDIYE_CARI.K_SOYADI, HEDIYE_CARI.KURUM, HEDIYE_CIKIS.C_NO, HEDIYE_CIKIS.KART_NO, HEDIYE_CIKIS.C_ADET,
HEDIYE_CIKIS.C_TARIH, HEDIYE_CIKIS.STOK_ADI, HEDIYE_CIKIS.SORUMLU FROM HEDIYE_CARI, HEDIYE_CIKIS where HEDIYE_CARI.KART_NO = HEDIYE_CIKIS.KART_NO;
bu şekilde çalıştırdım oldu...
Amaç şu: Cari tablomda (HEDIYE_CARI) KART_NO idsiyle tanimli kişiler var... Ve bunlara ait hediye çıkışları... Çıkış tablomda da KART_ID ile kime ne hediye verdigimi tutuyorum... Amaç iki tabloyu birleştirerek detaylı bir view edinmek... Bu view üzerinde de raporlama yapmak...
Ancak viewi ib 6.0 da yaptigim icin datayi goremiyordum. Megerse bu ib 6.0 in sorunuymus... Sonra ib 6.1 de denendi view de datalari goruldu...
Sonraa ama hala bir hata var
Eger bir hediye cikisi yapilmis ve de verilen kisi silinmisse bu viewde gorulmuyor... Yani where kullandigim icin...
Bunun yerine RIGHT OUTER JOIN HEDIYE_CIKIS ON HEDIYE_CARI.KART_NO = HEDIYE_CIKIS.KART_NO;
kullanabilsem sorun klamiyacak ama
neyse herkese kolay gelsin...
Arkadaşlar öncelikle sorumu dikkate aldığınız için teşekkür ederim...
create view "view_adi"
(K_ADI,
K_SOYADI,
KURUM,
C_NO,
KART_NO,
C_ADET,
C_TARIH,
STOK_ADI,
SORUMLU
)
AS
SELECT HEDIYE_CARI.K_ADI, HEDIYE_CARI.K_SOYADI, HEDIYE_CARI.KURUM, HEDIYE_CIKIS.C_NO, HEDIYE_CIKIS.KART_NO, HEDIYE_CIKIS.C_ADET,
HEDIYE_CIKIS.C_TARIH, HEDIYE_CIKIS.STOK_ADI, HEDIYE_CIKIS.SORUMLU FROM HEDIYE_CARI, HEDIYE_CIKIS where HEDIYE_CARI.KART_NO = HEDIYE_CIKIS.KART_NO;
bu şekilde çalıştırdım oldu...
Amaç şu: Cari tablomda (HEDIYE_CARI) KART_NO idsiyle tanimli kişiler var... Ve bunlara ait hediye çıkışları... Çıkış tablomda da KART_ID ile kime ne hediye verdigimi tutuyorum... Amaç iki tabloyu birleştirerek detaylı bir view edinmek... Bu view üzerinde de raporlama yapmak...
Ancak viewi ib 6.0 da yaptigim icin datayi goremiyordum. Megerse bu ib 6.0 in sorunuymus... Sonra ib 6.1 de denendi view de datalari goruldu...
Sonraa ama hala bir hata var
Eger bir hediye cikisi yapilmis ve de verilen kisi silinmisse bu viewde gorulmuyor... Yani where kullandigim icin...
Bunun yerine RIGHT OUTER JOIN HEDIYE_CIKIS ON HEDIYE_CARI.KART_NO = HEDIYE_CIKIS.KART_NO;
kullanabilsem sorun klamiyacak ama

neyse herkese kolay gelsin...