Merhaba,
QReport' da istediğim bir kaydın print edilmesini istemiyorum bunu nasıl yapabilirim. Yani atıyorum fiyat<500 then print olmasın. Detail bandının before print olayında;
if fiyat<500 then
begin
Abort;
ADODataset1.Next;
end;
desek olurmu?
lütfen buşartı SQL cümlesine ilave etmeyi önermeyin.
Quick Report
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
SQL korkmayın arkadaşlar. Veritabanı programcılığı yapacaksanız, SQL öğrenmeniz şart.
Durumun için 3 çözüm var :
1. SQL. en kolayı.
2. Filtre yapıp, öyle yazdırmak.
3. OnNeedData olayını kullanıp, kodda şart vermek. OnNeedData örneği $Delphi\Demos\Qr klasöründeki Qr örneğinde var.
Kolay gelsin.
SQL korkmayın arkadaşlar. Veritabanı programcılığı yapacaksanız, SQL öğrenmeniz şart.
Durumun için 3 çözüm var :
1. SQL. en kolayı.
2. Filtre yapıp, öyle yazdırmak.
3. OnNeedData olayını kullanıp, kodda şart vermek. OnNeedData örneği $Delphi\Demos\Qr klasöründeki Qr örneğinde var.
Kolay gelsin.
Quick Report adı altında iki adet başlık açıldığından birtane daha açmak istemedim ve seçtiğim birtanesine yazayım diye düşündüm..
Bilinirki Delphi 7 ile Quick Report bileşeni yerini Rave Report'a bırakmıştır.Ancak benim problemim şu; 2002 yılında Delphi 5(emin değilim) ile yazdığım bir program var ve bu programın bir modulunda Quick Report kullanmak durumunda kaldım..Elimde artık bir delphi 5 yok..Delphi 7 ile bu programı açmaya çalışırken ,dolayısıyla, bileşeni bulamadığından hata veriyor.
Peki Quick Report bileşenini nereden bulabilirim?Bulursam Delphi 7 ile uyumlu çalışabilirmi?Yada bulacağım versiyon programımdaki kodlarla uyumlu çalışabilir mi?
Bunun yanında Rave Report'u da inceleme fırsatım oldu ve farkettimki Quick Reporttan oldukça iyi durumda ve daha kullanışlı..Programımı Rave Report kullanıcak şekilde güncellemem için illaki en baştan mı yazmaya başlamam lazım
kolay gelsin..
Bilinirki Delphi 7 ile Quick Report bileşeni yerini Rave Report'a bırakmıştır.Ancak benim problemim şu; 2002 yılında Delphi 5(emin değilim) ile yazdığım bir program var ve bu programın bir modulunda Quick Report kullanmak durumunda kaldım..Elimde artık bir delphi 5 yok..Delphi 7 ile bu programı açmaya çalışırken ,dolayısıyla, bileşeni bulamadığından hata veriyor.
Peki Quick Report bileşenini nereden bulabilirim?Bulursam Delphi 7 ile uyumlu çalışabilirmi?Yada bulacağım versiyon programımdaki kodlarla uyumlu çalışabilir mi?
Bunun yanında Rave Report'u da inceleme fırsatım oldu ve farkettimki Quick Reporttan oldukça iyi durumda ve daha kullanışlı..Programımı Rave Report kullanıcak şekilde güncellemem için illaki en baştan mı yazmaya başlamam lazım

kolay gelsin..
ek bir öneri olarak hiç SQL kullanmak istemezsen , Detail bandının BeforePrint olay metoduna ,
şeklinde bir ifade işini görecektir.
Kod: Tümünü seç
if deger<500 then PrintBand:=false else PrintBand:=true;
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
procedure TAidatRaporu.DetailBand1BeforePrint(Sender: TQRCustomBand;
var PrintBand: Boolean);
begin
IF MAKBUZBORCU.Ascurrency=0 then
PrintBand:=False;
end;
Sevgiler..
var PrintBand: Boolean);
begin
IF MAKBUZBORCU.Ascurrency=0 then
PrintBand:=False;
end;
Sevgiler..
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz