Argox Yazıcıyla Etiket Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Argox Yazıcıyla Etiket Sorunu

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,

Argox etiket yazıcımız var en 5 cm boy 9cm ebatında etiket basıyor.

Windows ile sınama sayfası yazdırdığımda hiçbir sorun olmuyor.

Ben Fast report ile yazdırma işlemini yapıyorum doğru yazıyor fakat yazdırma işlemi bittikten sonra yazıcı hata moduna geçiyor kısacası her yazdırma işleminden sonra yazıcıyı kapatıp açmak gerekiyor :(

Sayfa boyutundandır diye düşündüm fakat en 1 boy cm yapmama karşılık yine aynı sorunu alıyorum.

Teşekkür ederim.
Saygılarım.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
- Etiketler sensörlü mü?
- Yazıcının kağıt türünde custom seçilebiliyor mu?
Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

Hata ne hatası acaba. Yazıcı etiketin bitişini falan algılayamıyorsa media out hatası falan verebilir. Ayrıntılı yazarsanız yardımcı olabiliriz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba,

Yazıcı sensörlü yani kağıdın sonunda boşluk var oraya gelince otomatik olarak duruyor.

İşin garip tarafı aynı markada ama farklı bir makinayla bu işlemi sorunsuz yapabiliyorum. Ama o makinada olomuyor bir türlü benim yazılımım dışında bir özel yazılımla daha buna benzen bir işlem yapılıyor ama o sorun vermiyor. Sınama sayfası aldığımdada hiçbir sorun olmaması kafamı karıştırıyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın.
Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

Kağıdın sonundaki boşluk dediğin çeltik mi acaba. ben bu Argox2000 ile bilet yazdırıyorum da. her bi bilet arasında çeltik var oraya gelince yazıcı bilet başı olduğunu anlıyo ve otomatik olarak duruyor. Yazıcının arkasında jumper ayarları var sorun oradan da kaynaklanıyo olabilir. Daha olmadı İstanbul da yetkili kişilerle görüşürsen yardımcı olacaklardır. Bir de bu yazıcıların versiyonları var belki yazılımını ona göre update etmen gerekebilir. Fazla yardımcı olamadım ama. kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Tekrar selamlar.
Yazdırma işlemini bir de Printer.Canvas metoduyla deneyin, sonuç aynı mı olacak?
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba,
@mustafaozdemir, @bLue aLonE hocam.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

@bLue aLonE Printer.Canvas metoduyla nasıl yazdırabilirim. Yardımcı olabilrmisiniz.

Saygılarımla
Teşekkürler.

Tekrar selamlar.
Uzun zaman oldu kullanmayalı, syntax hatası olabilir, affola..

Printers unitini eklemek kaydıyla;

Kod: Tümünü seç

with Printer, Canvas do
begin
  BeginDoc;
  TextOut (10,10, 'aLonE CoDeR');
  TextOut (50, 50, 'DelphiTurkiye');
  EndDoc;
end;//with
Bi deneyin..

Kolay gele..