"Delphi Programcılığı ve SQL" Kitabını tavsiye ede

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphi_turkey
Üye

"Delphi Programcılığı ve SQL" Kitabını tavsiye ede

Mesaj gönderen delphi_turkey »

Tekrar merhaba arkadaşlar

"Delphi Programcılığı ve SQL" kitabı için görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar bu kitabı daha önce alıp incelemiş olan arkdaşlarımız varmı bu kitabın ne gibi katkısı olabilir tavsiyeleriniize ihtiyacım var

TEŞEKKÜRLER
Kullanıcı avatarı
bluefire
Üye

Mesaj gönderen bluefire »

güzel bir kitap anlatım olarak iyi...ama resimlerle aran iyiyse fazla yok ona göre...verilen cd deki örneklerde güzel... (inceleme bakımından) görüntülü anlatım var...orta seviyeye yakın oluduğunu hissediyorsan iyibir kitap tavsiye ederim...
bilgi herşeye değer...
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Benim tavsiyem Marco Cantu'nun kitapları ..Onlardan çalış.Ama bu kitapda iyi güzel kitap.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

oguz_gun
Üye

Mesaj gönderen oguz_gun »

ben o dediğiniz kitaba sahibim. aldım fakat kitap üstünkörü geçmiş çoğu konuyu ve zaten kitabın yazı boyutlarına bakıncada pek güven vermiyor. yani ben yeni başlayan briyim kita kolay anlatım yapmış ama blmeme rağmen çok eksği olduğunu biliyorum ve bende kitabı rafa tozlanmaya bıraktım yani kesinlikle tavsye etmiyorum. yetersiz ve zaman kaybı bana göre.
oguz_gun
Üye

Mesaj gönderen oguz_gun »

bende sırasıyla
1. marca cantu delphi7
2. tansu tükoğlu delphi ve sql kitabı
3. marca cantu delphi3
4. zaydin pala delphi7

ve en son olarak üç gün önce
5. nihat demirli ve yüksel inan delphi7
6. sue walmsley ve shirley williams ın pascal ile delphi adlı 385 sayfalık kitaplarını aldım.

öncelikle ben kitaplarda aradığım her konuyu direk alıştırmaya dayandırması ve bölümlere ayırıp her bölümün sonunda alıstırma sınav gibi ödevler vermesi idi. en basta bahsettiğim 4 kitapta ben her birine başladım ve her birinde en fazla maksimum 100 sayfa dayanabildim. çünkü hepside düz anlatım yapmış ve kitabın sonuna kadar böyle gidiyor ne br alıştırma ne bir sınav dolayısıyla ne anladığın hangi seviyeye geldiğini anlamadan devam edip gidiyrsun. bu nedenle bu kitalar benim işime yaramadı. şimdi ise sonradan aldığım iki kitaptan nihat demirli ye ait olanı incelemedim ama söyle bir baktım dediğim alıstımaya uygun sıkıcı yapısı yok ve gayet güzel yazılmış bir kitap. ben su anda en son yazdığım kitap olan pascal le delphi kitabına başladım ve gerçekten aradığım kitap olduğunu anladım. tam dediğim gibi her konuyu ama her konuyu alıştırma ve bölüm sonu sınavları seklinde hem kendine güvenin hemde akıcılıkla devam ediyor benim tavsiyem eer sizde yeni başlıyorsanız kitap olarak yüksel inan ve nhat demrli nin kitabını ve diğer özelliklede pascal ile delphi kitabını almanızı tavsye ederim . gerçekten müthiş bir kaynak.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Kitap bende de mevcut ... Kısaca zaten kapakta da belirttiği üzere 36 konuda Delphi....

Aslında kitabın yanı sıra cd deki bazı teknik destek istekleri ve bileşen, programlar gibi yüzlerce örnekler mevcut...

Konular şu şekilde
============
Konu 1 Giriş

Bölüm I - Delphi Programcılığı

Konu 2 Delphi Hakkında
Konu 3 Delphi Dili ve Özellikleri
Konu 4 Nesne Yönelimli Programcılık
Konu 5 Kullanıcı Arabiriminin Geliştirilmesi
Konu 6 Görsel Bileşen Kütüphanesi
Konu 7 Genel Programcılık Teknikleri
Konu 8 Yardımcı Nesneler
Konu 9 DLL Yazımı ve Kullanımı
Konu 10 Çoklu İşletim Nesneleri Kullanımı
Konu 11 OLE Kullanımı
Konu 12 Grafiklerle Çalışmak
Konu 13 Socket ler ile Çalışmak
Konu 14 Hizmet Uygulamaları Geliştirmek
Konu 15 Paket ve Bileşen Kullanımı

Bölüm II - Veri Tabanı Programcılığı

Konu 16 Veri Tabanı Tasarımı
Konu 17 Veri Tabanları ve Delphi
Konu 18 Oturum Başarımı
Konu 19 Bağlantı Başarımı
Konu 20 Veri Kümeleri ile Çalışmak
Konu 21 Alan Bileşenleri ile Çalışmak
Konu 22 Tablolar ile Çalışmak
Konu 23 Yapısal Sorgulama Dili - SQL
Konu 24 Sorgular ile Çalışmak
Konu 25 Depolanmış Procedure ile Çalışmak
Konu 26 Arabellekli Düzenlemeler
Konu 27 Düz Dosya Tabanlı Yapı
Konu 28 BDE ve Rümuz Parametrelerinin Başarımı
Konu 29 ActiveX Veri Nesneleri Kullanımı
Konu 30 Advantage Veri Tabanı Kullanımı
Konu 31 Veri Kontrolleri Kullanımı
Konu 32 Karar Destek Kullanımı
Konu 33 Veri Tabanı Uygulamalarının Dağıtımı

Bölüm III - Delphi ve Raporlama
Konu 34 Raporlama Temelleri
Konu 35 Rapor Bantlarının Kullanımı
Konu 36 Rapor Kontrollerinin Kullanımı
Gerekli tüm bilgiyi zaten http://www.delphikitabi.com adresinden alabilirsiniz... Ben bazı konularda çok tecrübe edindim... Kitap güzel... Tansu TÜRKOĞLU nun kitabıdır...
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

O sözü geçen kitaba ben verdiğim paraya hala acıyorum.. Tek kelimeyle yazık.. Detaylara girmeye veya tartışmaya gerek yok. Tavsiye olarak Zeydin Pala, İ.Karagülle veya Yüksel inan ın kitapları O sözkonusu kitaptan daha iyidir. Daha sonraki aşama da Marco Paşa tabi.. :wink:
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Ruhver Barengi bu yolda iyi bir başlangıç olur ;)

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Piyasada bu konuda var olan tüm kitapları(Marco Cantu hariç) almış ve değerlendirmiş biri olarak 34 Konuda Delphi 7 Zeydin Pala kitabını tek geçerim.Ancak iki tane olsun dersen Yüksel İnan ve Nihat Demirli nin Delphi kitabını tavsiye ederim.Veritabanı konusu Zeydin Pala'nın kitabında daha fazla ayrıntılı ve kitabın hacmide fazla zaten.Ancak temel pascal konuları Yüksel İnan ve Nihat Demirli'nin kitabındada harika anlatılmış.Bence bu ikisini değerlendirmelisin.
Kullanıcı avatarı
bluefire
Üye

Mesaj gönderen bluefire »

arkadaşlar zeydin palanın kitabı çok güzel benzerlerinin arasında etk geçerim...ilk önce onu almıştım daha sonra bir arkadaşın tavsiyesi ile tansu hocanın kitabınıda aldım...ve kitabı okumaya başladım ama fazla görsel olmadığı için bazı şeyleri iyi analayamamıştım ama zeydin palanın kitabı hem görsel hemde anlatım tarzı olarakta iyi onun için başlangıç olarak zeydin palanın kitabı iyi olur...
bilgi herşeye değer...